Newsroom

Newsroom

Κίνα: Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές (video)

Πλημμύρισαν ακόμα και βαγόνια του μετρό - εγκλωβίστηκαν δεκάδες επιβάτες

linda xu 56bn5HdGKTM unsplash

«Εξαιρετικά σοβαρές» πλημμύρες, όπως παραδέχθηκε και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ: «Η Κίνα είναι αντιμέτωπη με καταρρακτώδεις βροχές από τις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι, οι περισσότεροι στο μετρό μιας μεγάλης πόλης στα κεντρικά».

Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua, επιβάτες σε συρμό του μετρό στην πόλη Τσεντσόου βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε ένα βαγόνι την ώρα που η στάθμη του νερού ανέβαινε. Έξω από το παράθυρο το νερό έρρεε στις ράγες του μετρό.

Πολλοί από τους εγκλωβισμένους απηύθυναν εκκλήσεις για βοήθεια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με screenshots που αναρτήθηκαν και με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής της επαρχίας Χενάν, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Τσεντσόου, μια πόλη 10 εκατομμυρίων κατοίκων..

Ένας από τους επιβάτες έγραψε στον ιστότοπο Weibo ότι διασώστες άνοιξαν τη σκεπή του βαγονιού προκειμένου να σώσουν τους επιβάτες. Άλλες εικόνες δείχνουν έναν επιβάτη να κάθεται στη σκεπή ενός βαγονιού, το οποίο είναι μισοβυθισμένο στα νερά.

Κάτοικοι της Τσεντσόου ανησυχούσαν για την τύχη των συγγενών τους: «Κινδυνεύει ο πρώτος όροφος των σπιτιών; Οι γονείς μου μένουν στον πρώτο όροφο, αλλά δεν μπορώ να επικοινωνήσω μαζί τους», έγραψε μια χρήστης του Weibo. «Ανησυχώ πολύ».

Ο πρόεδρος Σι ζήτησε να υπάρξει κινητοποίηση για την αντιμετώπιση των πλημμυρών.

«Φράγματα έχουν σπάσει προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς, θανάτους και ζημιές».

«Η κατάσταση λόγω των πλημμυρών είναι εξαιρετικά σοβαρή», τόνισε, όπως μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση CCTV.

*Φωτογραφία Αρχείου

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…