Newsroom

Newsroom

Κίνα: Θανατική ποινή για συνεργούς σε επίθεση αυτοκτονίας στην πλατεία Τιενανμέν

Σε θάνατο καταδικάστηκαν τρεις «τρομοκράτες» συνεργοί των δραστών της επίθεσης αυτοκτονίας πέρυσι στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, όπως μετέδωσε το…

Σε θάνατο καταδικάστηκαν τρεις «τρομοκράτες» συνεργοί των δραστών της επίθεσης αυτοκτονίας πέρυσι στην πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου, όπως μετέδωσε το δημόσιο κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οι τρεις δράστες, ένας άνδρας, η σύζυγός του και η πεθερά του, είχαν ρίξει το αυτοκίνητό τους, που ήταν φορτωμένο με δοχεία βενζίνης, στην είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης, κάτω από την προσωπογραφία του Μάο Τσε Τουνγκ, σε μια επίθεση αυτοκτονίας που είχε επίσης στοιχίσει τη ζωή δύο ανθρώπων, ενώ 40 τουρίστες είχαν τραυματιστεί κατά τη διέλευση του οχήματος.

Τουλάχιστον δύο από τους κατηγορουμένους έχουν ονόματα που μοιάζουν με ονόματα Ουιγούρων, σύμφωνα με την ταυτοποίηση σήμερα των στοιχείων τους. Οι Ουιγούροι, μουσουλμάνοι τουρκόφωνοι, αποτελούν την πρώτη εθνότητα στη Σιντζιάνγκ.

Μετά την επίθεση στην Τιενανμέν, άλλες επιθέσεις σε δημόσιους χώρους στην Κίνα επίσης αποδόθηκαν από τις αρχές στους Ουιγούρους της Σιντζιάνγκ.