Newsroom

Newsroom

Κίνα: Καμία εμπλοκή στο μπλακ άουτ του Διαδικτύου στη Βόρεια Κορέα

«Ανεύθυνες» χαρακτήρισε τις πληροφορίες περί εμπλοκής της Κίνας στη διακοπή των συνδέσεων της Βόρειας Κορέας με το Διαδίκτυο το υπουργείο…

north korea internet

«Ανεύθυνες» χαρακτήρισε τις πληροφορίες περί εμπλοκής της Κίνας στη διακοπή των συνδέσεων της Βόρειας Κορέας με το Διαδίκτυο το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. 

Η εκπρόσωπος του υπουργείου, Χουά Τσουνγίνγκ, προχώρησε στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Η Κίνα επικοινώνησε με την Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ σχετικά με την κυβερνοεπίθεση κατά της Sony Pictures, πρόσθεσε.

Οι συνδέσεις των τεσσάρων δικτύων που διαθέτει η Βόρεια Κορέα περνούν από την China Netcom, θυγατρική της China Unicom. Αυτές οι συνδέσεις παρέλυσαν τη Δευτέρα επί εννέα ώρες και 31 λεπτά, με τις υποψίες να στρέφονται στις ΗΠΑ, ως αντίποινα για την κυβερνοεπίθεση στη Sony Pictures, που αποδίδεται στη Βόρεια Κορέα, που πάντως το αρνείται.

Ως μοναδικός πάροχος, θα ήταν εύκολο για την Κίνα να διακόψει την πρόσβαση της Βόρειας Κορέας στο Διαδίκτυο, σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα της Πληροφορικής.

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…