Newsroom

Newsroom

Κίνα: Εξαπλώνεται δραματικά ο κορονοϊός: 54 νεκροί, 1.600 τα κρούσματα

Δεκατρείς επιπλέον θάνατοι από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας στην Κίνα καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων από τον νέο κορονοϊό σε 54, ανακοίνωσαν σήμερα Κυριακή οι τοπικές αρχές

200124 coronavirus ap 773

Παράλληλα έχουν επιβεβαιωθεί 323 νέα κρούσματα λοιμώξεων από τον ιό.

Τα τελευταία στοιχεία από την επαρχία Χουμπέι, το επίκεντρο της επιδημίας, ανεβάζουν σε 1.610 τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λοιμώξεων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με την κεντρική κυβέρνηση. 

Να σημειωθεί πάντως ότι δεκάδες είναι και οι ασθενείς που ανάρρωσαν πλήρως από την ασθένεια και έλαβαν εξιτήριο. 

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές σε πολλές περιοχές της Κίνας που έχουν πληγεί από την επιδημία κάνουν ό,τι μπορούν για να περιορίσουν τις μετακινήσεις ανθρώπων.  

Η πόλη Τιαντζίν στην βόρεια Κίνα ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τα υπεραστικά δρομολόγια λεωφορείων από τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού, ανέφερε σήμερα η επίσημη εφημερίδα People’s Daily. Το δημοσίευμα, που επικαλείται την απόφαση που έλαβε η Δημοτική Επιτροπή Μεταφορών της Τιαντζίν, δεν αναφέρει πότε θα επανέλθουν τα δρομολόγια.

Επίσης οι τοπικές αρχές της πόλης Σαντόου είχαν ανακοινώσει παρόμοια μέτρα. Πρόκειται για μια πόλη που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Κίνας. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα ανακοινώθηκε ότι αναθεωρήθηκε η απόφαση να αποκλειστεί η πρόσβαση στην περιοχή.  Στην ανακοίνωση, οι αρχές της πόλης των 5,6 εκατ. κατοίκων διευκρίνισαν ότι τα δρομολόγια των δημόσιων μέσων μεταφοράς θα ανασταλούν προσωρινά προκειμένου να γίνει απολύμανση αλλά ότι δεν θα απαγορευθεί η είσοδος οχημάτων και πολιτών στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να εξηγούν για ποιο λόγο έγινε η αλλαγή αυτή

Η Σαντόου απέχει πάνω από 1.000 χιλιόμετρα από την Ουχάν, την πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο του νέου ιού και τελεί ουσιαστικά σε καραντίνα από την Πέμπτη.

Οι ΗΠΑ απομακρύνουν προσωπικό του προξενείου τους

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μεταφέρει το προσωπικό στο αμερικανικό προξενείο στην κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Παράλληλα ανέφερε ότι θα προσφέρει ένα περιορισμένο αριθμό θέσεων σε ιδιώτες Αμερικανούς υπηκόους που βρίσκονται στην πόλη, σε μια απευθείας πτήση από την Ουχάν στο Σαν Φρανσίσκο που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη.

Θα δοθεί προτεραιότητα σε άτομα που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, πρόσθεσε.

Kαναδάς: Πρώτο ύποπτο κρούσμα

Ένα πρώτο «ύποπτο» κρούσμα του νέου κορονοϊού εντοπίστηκε στο Τορόντο, σε έναν άνδρα που επέστρεψε από την Κίνα, το πρώτο κρούσμα στον Καναδά, ανακοίνωσαν χθες Σάββατο οι αρχές του Οντάριο.

«Έχουμε το πρώτο ύποπτο κρούσμα του νέου κορονοϊού εδώ» στο Τορόντο, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Εϊλίν ντε Βίλα, επικεφαλής της υγειονομικής αρχής της μητρόπολης του Οντάριο.

Ο ασθενής, ένας άνδρας στην ηλικία των 50 ετών, διέμεινε στην κινεζική πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε αυτός ο νέος ιός τον Δεκέμβριο. Επέστρεψε στον Καναδά στις 22 Ιανουαρίου και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Σάνιμπρουκ στο Τορόντο την επόμενη μέρα, δήλωσε η Μπάρμαρα Γέϊφ, αξιωματούχος στον τομέα υγείας της επαρχίας του Οντάριο.

Ο άνδρας τέθηκε σε απομόνωση. Δείγματα θα σταλούν σε ένα εργαστήριο στο Ουίνιπεγκ για να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τον κινεζικό κορονοϊό, ανέφεραν οι αρχές.

Φήμες και θεωρίες πολιορκούν το Παλάτι: «Πέθαναν» τον Κάρολο, σωσίας η Μίντλετον – Το χρονικό του…παραλόγου

AP23186564078814

Φήμες και θεωρίες πολιορκούν το Παλάτι: «Πέθαναν» τον Κάρολο, σωσίας η Μίντλετον – Το χρονικό του…παραλόγου

Όργιο φημολογίας και θεωριών συνωμοσίας επικρατεί για το τι συμβαίνει στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Τα…

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

5848271

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

Την αναστολή των καθηκόντων του επίορκου γιατρού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μετά…

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

Απόδημος

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», ανέφερε ο Δημήτρης Σαββίδης στο βίντεο…

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…