Newsroom

Newsroom

Κίνα: Εμφανίστηκε ο Κινέζος Γουόρεν Μπάφετ που αγνοούνταν – Συνεργαζόταν με τις αρχές

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε συνάντηση των μετόχων του ομίλου του, μετά την αινιγματική "εξαφάνισή" του για αρκετές ημέρες έκανε την Δευτέρα ο Γκούο Γκουανγκτσένγκ, πρόεδρος του κινεζικού ομίλου Fosun στον οποίο ανήκει το Club Med Όπως ανακοινώθηκε από τον όμιλο, συνεργαζόταν σε μια έρευνα των αρχών.

guo 708

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση σε συνάντηση των μετόχων του ομίλου του, μετά την αινιγματική “εξαφάνισή” του για αρκετές ημέρες έκανε την Δευτέρα ο Γκούο Γκουανγκτσένγκ, πρόεδρος του κινεζικού ομίλου Fosun στον οποίο ανήκει το Club Med Όπως ανακοινώθηκε από τον όμιλο, συνεργαζόταν σε μια έρευνα των αρχών.

Ο 48χρονος δισεκατομμυριούχος που θεωρείται ο Γουόρεν Μπάφετ της Κίνας και ένας από τους γνωστότερους Κινέζους επιχειρηματίες, μετείχε σήμερα το πρωί στην ετήσια συνέλευση των μετόχων του Fosun, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύονται από το κινεζικό οικονομικό περιοδικό Caijing, το οποίο είναι γνωστό για την σοβαρότητα των πληροφοριών που δημοσιεύει.

Το Caixin, ένα άλλο κινεζικό οικονομικό περιοδικό, αποκάλυψε το βράδυ της Πέμπτης ότι ο όμιλος Fosun δεν μπορούσε από το απόγευμα εκείνης της ημέρας να έρθει σε επαφή με τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή και πρόεδρό του, προκαλώντας εικασίες μεταξύ των αναλυτών ότι ο Γκούο μπορεί να είναι ο τελευταίος και ο πιο γνωστός σε μια σειρά Κινέζων επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν κληθεί για να απαντήσουν σε ερωτήσεις των ρυθμιστικών αρχών στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την πάταξη της διαφθοράς.

Η είδηση έπεσε σαν βόμβα και η αναστολή την Παρασκευή, χωρίς να δοθούν εξηγήσεις, της διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιρειών του ομίλου στα χρηματιστήρια του Χονγκ Κονγκ και της Σανγκάης ενέτεινε το μυστήριο και τις ανησυχίες γύρω από την “εξαφάνιση” του Κινέζου δισεκατομμυριούχου.

Ο όμιλος Fosun δημοσίευσε εν τέλει το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωση στην οποία διευκρίνιζε ότι ο Κινέζος επιχειρηματίας, προσέφερε απλώς “τη βοήθειά του σε κάποιες έρευνες που διεξάγουν οι δικαστικές αρχές”.

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…