Newsroom

Newsroom

To Kill A Truth: Αφιερωμένη στον Βαξεβάνη η, εμπνευσμένη από το σκάνδαλο Novartis, μικρού μήκους ταινία

Σε μια ηχυρή πράξη συμπαράστασης προχώρησε ο σκηνοθέτης Κυριάκος Κοτσίνης, της ταινίας «To kill a truth» - το φιλμ για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis - μέσω ανάρτησης που έκανε στο Twitter, όπου δήλωσε πως αφιερώνει τη δημόσια προβολή της στον Κώστα Βαξεβάνη.    

killtrut 1024x575 1

Μεγαλώνει το κύμα συμπαράστασης στον Κώστα Βαξεβάνη – Σε μια ηχυρή πράξη συμπαράστασης, προχώρησε ο σκηνοθέτης Κυριάκος Κοτσίνης, της ταινίας «To kill a truth» – το φιλμ για τη συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis – μέσω ανάρτησης που έκανε στο Twitter, όπου δήλωσε πως του αφιερώνει τη δημόσια προβολή της – Η απάντηση του Βαξεβάνη. 

H µικρού µήκους ταινία «To kill a truth», διάρκειας έντεκα λεπτών, περιγράφει την απαγωγή ενός συστηµικού δηµοσιογράφου από µια οµάδα ριζοσπαστικών ακτιβιστών. Τα αίτια της απαγωγής σχετίζονται µε την επιλογή του δηµοσιογράφου να εξυπηρετεί πολιτικές ατζέντες και όχι το δηµόσιο συµφέρον, τροφοδοτώντας έτσι µε τη στάση του το γενικευµένο κλίµα ανοµίας και το έλλειµµα δηµοκρατίας στη χώρα του. Αυτό είναι το φιλµ του οποίου η ύπαρξη έχει καλυφτεί από πέπλο σιωπής στη χώρα µας, αν και έχει προβληθεί και βραβευτεί σε διεθνή φεστιβάλ.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Κοτσίνη

«#ToKillATruth Μικρού μήκους ταινία εμπνευσμένη από το σκάνδαλο Novartis. Αφιερώνουμε τη δημόσια προβολή της, στον Κώστα Βαξεβάνη που διώκεται, επειδή κόντρα σε όποια εμπόδια, αποκάλυψε το σκάνδαλο, τασσόμενος στο πλευρό της αλήθειας. #με_τον_Βαξεβάνη».

 Η απάντηση του Κώστα Βαξεβάνη

Ο εκδότης του Documento, που είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στην υπόθεση Novartis επειδή ξεσκέπασε ένα τέτοιο μεγάλο σκάνδαλο και είπε την αλήθεια, εξέφρασε τη συγκίνησή του για την ανάρτηση του σκηνοθέτη απαντώντας τα εξής:

«Ευχαριστώ τον Κυριάκο Κοτσίνη και την ομάδα του για την τιμή που μου κάνουν να μου αφιερώνουν τη βραβευμένη ταινία τους μικρού μήκους. Είναι πολύ συγκινητικό. Αυτού του είδους η ανταποδοτικότητα στο επάγγελμα του δημοσιογράφου είναι απ τα στοιχεία που το κρατάνε ζωντανό»

 

Το φιλµ είναι εµπνευσµένο από τις αποκαλύψεις αναφορικά µε υπερσυνταγογραφήσεις και υπερτιµολογήσεις φαρµάκων, εκβιασµούς και µίζες εκατοµµυρίων ευρώ, που διαδραµατίστηκαν στο πλαίσιο του οικονοµικού σκανδάλου στο οποίο εµπλέκονταν ο φαρµακευτικός κολοσσός Novartis Pharmaceuticals και πλήθος κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών και αξιωµατούχων της περιόδου.

Η ταινία έχει ταξιδέψει σε Λος Αντζελες, Νέα Υόρκη, Ιράν, Βραζιλία, Ηνωµένο Βασίλειο, Ινδία, Τσεχία, Ιταλία, Καναδά και αλλού, έχοντας συµµετάσχει σε περισσότερα από 25 διεθνή φεστιβάλ από τα οποία έχει αποσπάσει ισάριθµες διακρίσεις. Ηδη µετρά πλήθος υποψηφιοτήτων και βραβείων, µεταξύ των οποίων βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας και σεναρίου. Η τελευταία σηµαντική διάκριση ήταν η υποψηφιότητα στην κατηγορία καλύτερου σεναρίου στο Under the Stars International Film Festival στο Μπάρι.

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη: Κυριάκος Κοτσίνης – Ένας κινηματογραφιστής που αλλάζει τα δεδομένα

Όπως γράφει η dimokrtikifoni.gr, o Κυριάκος Κοτσίνης γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1977 όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός Έργων Υποδομής στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα με τις σπουδές παρακολούθησε τετραετές σεμινάριο για το Θέατρο και τον Κινηματογράφο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του θεάτρου Αυλαία.

Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία και Φιλοσοφία της Τέχνης στην Αγγλία.

Στην Πρέβεζα γύρισε το 2008 όπου και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των κατασκευών , του εμπορίου και της τέχνης. Μετά το 2012 ασχολείται αποκλειστικά με τον Τουρισμό και με το μεγάλο του πάθος την σκηνοθεσία.

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Περισσότερο Χρόνο», ενώ έχει υπογράψει ως σκηνοθέτης πλήθος ταινιών μικρού μήκους, πράγμα αρκετά δύσκολο για έναν δημιουργό που βρίσκεται στην επαρχεία.

Η τελευταία ταινία μικρού μήκους ήταν «Το Kill a truth» – Η ταινία όπως και άλλες παραγωγές του σκηνοθέτη έχουν συμμετάσχει στο διεθνές φεστιβάλ Top Shots.

Το Top Shorts αποτελεί ένα από τα καλύτερα διαδικτυακά φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στον κόσμο και μάλιστα έχει χαρακτηριστεί από το Motion Array ως ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ ανερχόμενων σκηνοθετών.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…