Κικίλιας: Μέσα Ιούνη εμβολιάζονται οι 18-29 – Πότε ανοίγουν όλα τα εμβόλια για τους 30-44

Ικανοποιημένος με την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας  

emvolio5 1

Την ικανοποίηση του για τους ρυθμούς με τους οποίους εξελίσσεται η εκστρατεία του εμβολιασμού στη χώρα εμφανίζεται ο Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Αντ1.

Σύμφωνα με όσα είπε, στο τέλος του μήνα ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-44 ενώ έως τα μέσα Ιουνίου θα εμβολιάζονται και οι ηλικίες 18-29, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα υπάρξει επιβεβαίωση των παραδόσεων από την Johnson & Johnson. Παράλληλα, επεσήμανε πως οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου, για όποιον έχει κάνει την πρώτη δόση, είναι εξασφαλισμένες.

«Μέχρι τα μέσα Ιουνίου, εφόσον η Johnson & Johnson επιβεβαιώσει τις παραδόσεις, τις οποίες θα μας κάνει τον Ιούνιο, θα εμβολιάζουμε και τους 18-29. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχει μέσα στον Ιούνιο καθολική δυνατότητα εμβολιασμού, για όλες τις ηλικίες και άρα και η ανάλογη ευθύνη όλων μας να πάμε να εμβολιαστούμε» ανέφερε.

Αναφορικά με τα στοιχεία γύρω από την πορεία του εμβολιασμού, είπε πως «έχουμε ήδη προαγοράσει 30.000.000 εμβόλια και από αυτά, έως σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί 3.650.000 εμβολιασμοί. Μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν πραγματοποιηθεί 5.400.000 εμβολιασμοί, όπως συμπλήρωσε, και θα έχουν εμβολιαστεί 3.520.000 συμπολίτες μας με μία δόση και 1.940.000 συμπολίτες μας πλήρως, ποσοστό 18%».

Τέλος, σημείωσε ότι στα μέσα στο μήνα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό των κατάκοιτων συμπολιτών μας.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…