Κικίλιας: Καθολικό lockdown για ένα μήνα

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η κυβέρνηση εξετάζει τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων για καθολικό lockdown διάρκειας ενός μήνα

NewsRoom 04/11/2020 | 19:51

Σε καθολικό lockdown για ένα μήνα μπαίνει η χώρα, σύμφωνα με όσα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας νωρίτερα στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εξετάζουν τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ στη συνέχεια παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Πρωθυπουργός το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

«Αύριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέα μέτρα με βάση την εισήγηση των λοιμωξιολόγων», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η εισήγηση των ειδικών είναι να κλείσουν τα Λύκεια και τα Γυμνάσια και να συνεχίσουν την λειτουργία τους κανονικά τα δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός ανήγγειλε ότι αύριο στις 12μμ, ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, γεγονός που φανερώνει την κρισιμότητα της κατάστασης, η οποία αποτυπώνεται και στο τριπλό αρνητικό ρεκόρ σε κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους στη χώρα.