Κικίλιας: «Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο»

 Ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 επανέλαβε το κυβερνητικό αφήγημα ότι «η χώρα ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα από πολλές ισχυρές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες με κραταιά συστήματα». 

kikilias1

Την εκτίμηση ότι η χώρα δεν γίνεται Μπέργκαμο εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Βασίλης Κικίλιας, παραδεχόμενος πάντως πως η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία «είναι δύσκολη».

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι εκφράσεις τύπου «Μπέργκαμο» προκαλούν τον πανικό και τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα επιτρέψει να διασπαρεί ο πανικός.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι «δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο» ενώ επανέλαβε το κυβερνητικό αφήγημα «Έχω ακούσει πολλές φορές από την έναρξη της πανδημίας ότι η χώρα γίνεται Μπέργκαμο. Δεν έχει γίνει. Η χώρα ανταποκρίνεται, πολύ καλύτερα από πολλές ισχυρές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες με κραταιά συστήματα, καθώς και το ΕΣΥ, σε πείσμα εκείνων που έλεγαν πως θα καταρρεύσει» ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας. Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. «Μόνο χθες στην Αττική πραγματοποιήθηκαν 240 εισαγωγές, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός» είπε.

Στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε τον περασμένο Μάρτιο με συνοπτικές διαδικασίες σε προσλήψεις επιμελητών   ο  υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απάντησε ότι η κυβέρνηση το έπραξε,  ισχυριζόμενος ότι «δεν έχει μείνει νοσηλευτής στην αγορά και γιατρός πλην όσων έχουν φύγει τα προηγούμενα χρόνια που να μην είναι σε σχέση εργασίας με το ΕΣΥ». 

Σε ό,τι αφορά επιτάξεις ιατρικών υπηρεσιών και ιδιωτικών κλινικών ο κ. Κικίλιας  σημείωσε πως «ό,τι ζητήσαμε από τους ιδιώτες γιατρούς στην Αττική το πήραμε και όλοι οι μεγάλοι όμιλοι ανταποκρίθηκαν».

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς, ο υπουργός υπεραμύνθηκε του σχεδιασμού της κυβέρνησης λέγοντας ότι «προχωράνε πολύ καλά» και ότι στο τέλος Μαΐου, θα έχει δημιουργηθεί τείχος ανοσίας. «Ό,τι εμβόλια έρχονται γίνονται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…