Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την Παρασκευή να τιμωρηθεί η Μόσχα, αφού κατέθεσε κόκκινα τριαντάφυλλα στα ερείπια μιας πολυκατοικίας στο Κίεβο, όπου ρωσική πυραυλική επίθεση σκότωσε 24 άτομα, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά.
Οι διασώστες ολοκλήρωσαν τις επιχειρήσεις αναζήτησης στο κατεστραμμένο κτίριο, το οποίο χτυπήθηκε αυτή την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της σφοδρότερης αεροπορικής επίθεσης της Ρωσίας εναντίον της ουκρανικής πρωτεύουσας φέτος.
«Οι πρώτοι ανταποκριτές μας… εργάστηκαν ασταμάτητα για περισσότερο από μια μέρα», δήλωσε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή Telegram, αφού επισκέφθηκε τον τόπο της επίθεσης στην περιοχή Νταρνίτσκι του Κιέβου, στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, όπου κατέθεσε λουλούδια και μίλησε με τους διασώστες.«Οι Ρώσοι ουσιαστικά ισοπέδωσαν ένα ολόκληρο τμήμα του κτιρίου με τον πύραυλό τους», είπε.
Η Ρωσία, η οποία ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, εκτόξευσε περισσότερα από 1.500 drones και δεκάδες πυραύλους σε επιθέσεις σε όλη την Ουκρανία αυτή την εβδομάδα για δύο συνεχόμενες ημέρες, σύμφωνα με ουκρανικούς αξιωματούχους.
Έξι άτομα σκοτώθηκαν στις επιθέσεις της Τετάρτης 13 Μαΐου στη δυτική Ουκρανία, μακριά από την πρώτη γραμμή.
«Μια Ρωσία όπως αυτή δεν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί φυσιολογική – μια Ρωσία που καταστρέφει σκόπιμα ζωές και ελπίζει να παραμείνει ατιμώρητη. Χρειάζεται πίεση», δήλωσε ο Ζελένσκι, επαναλαμβάνοντας τις εκκλήσεις προς τους συμμάχους να βοηθήσουν την Ουκρανία να ενισχύσει την αεροπορική της άμυνα.
Επηρεάστηκε η αεράμυνα Φινλανδίας και Λετονίας
Η εκτεταμένη ρωσική επιχείρηση ανάγκασε Φινλανδία και Λετονία να ενισχύσουν την αεράμυνά τους χθες το βράδυ, μετά από προειδοποιήσεις για πιθανές εισβολές drones στο έδαφός τους.
Κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ωστόσο, ο στρατός της Λετονίας εξέδωσε συναγερμό μετά τα μεσάνυχτα, με μαχητικά της αποστολής αεροπορικής αστυνόμευσης της Βαλτικής του ΝΑΤΟ να αναχωρούν εσπευσμένα για να ανταποκριθούν στο περιστατικό, φοβούμενη μια κρίση αντίστοιχη εκείνης που είχε συμβεί λίγες ώρες πριν.
Διαβάστε επίσης:
Eurovision: Η σειρά εμφάνισης στον τελικό – Σε ποιες θέσεις κληρώθηκαν Ελλάδα και Κύπρος
ΗΠΑ-Κίνα: Ο Τραμπ μιλά για «φανταστικές» συμφωνίες – Τι ζητά το Πεκίνο για το Ορμούζ
Νετανιάχου: Στο στόχαστρο οι New York Times αφού αποκάλυψαν βιασμούς Παλαιστίνιων κρατουμένων
Πλοία, πυρηνικά και αρχαία δράματα: Πώς ο Σι «παγίδευσε» τον Τραμπ
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια