Κίεβο: «3.500 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί»

«Χτυπάμε τον εχθρό γύρω από το Κίεβο. Ο εχθρός δεν κινείται τώρα», δήλωσε ο Ολέκσιι Αρεστόβιτς.

Κίεβο: «3.500 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί», σύμφωνα με σύμβουλο του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι – Η Ρωσία συνεχίζει να «χρεώνει» τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών στους Ουκρανούς.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε σήμερα ο Ολέκσιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η επίθεση της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου δεν προχωρεί και ότι περίπου 3.500 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί μέχρι στιγμής κατά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Χτυπάμε τον εχθρό γύρω από το Κίεβο. Ο εχθρός δεν κινείται τώρα», δήλωσε ο Ολέκσιι Αρεστόβιτς.

Την ίδια ώρα, η Ρωσία συνεχίζει να «χρεώνει» τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών στους Ουκρανούς.

Ενώ παράλληλα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αλβανία ζήτησαν να συνεδριάσει αύριο, Κυριακή, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να υιοθετήσει μια απόφαση που να ζητά «τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών σε μια ειδική σύνοδο» τη Δευτέρα για τον πόλεμο ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, έγινε σήμερα γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Η υιοθέτηση αυτής της απόφασης απαιτεί 9 ψήφους υπέρ από τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Μια τέτοια σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία προβλέπεται από έναν κανονισμό του ΟΗΕ και χρησιμοποιείται πολύ σπάνια, δεν περιλαμβάνει τη δυνατότητα άσκησης βέτο από κάποιο από τα πέντε μόνιμα μέλη.