Newsroom

Newsroom

Κηδεύτηκε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μούρσι

Υπέστη καρδιακή ανακοπή την ώρα της ακροαματικής διαδικασίας

ap mosi

Από ξαφνική καρδιακή ανακοπή πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, ο Μοχάμεντ Μούρσι, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας μέσα στη φυλακή όπου ήταν έγκλειστος, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ιατρική πηγή.

Κατ’ αυτή την πηγή, ο Μούρσι, που είχε εμφανίσει καλοήθη όγκο, τελούσε υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Ο 67χρονος Μούρσι, ο οποίος προερχόταν από τις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων, πέθανε μερικές εβδομάδες πριν συμπληρωθούν έξι χρόνια από την ανατροπή του από τον διάδοχό του Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, τον τότε αρχηγό του γενικού επιτελείου.

Ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου κηδεύτηκε σήμερα στο Μεντίνατ Νασρ, ενημέρωσε ένας από τους δικηγόρους του το Γαλλικό Πρακτορείο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Κηδεύθηκε στο Μεντίνατ Νασρ, στο ανατολικό τμήμα του Καΐρου, παρουσία της οικογένειάς του. Η επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε στο νοσοκομείο της φυλακής της Τορά», όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του πρώην προέδρου χθες, διευκρίνισε ο συνήγορος, ο Αμπντελμονέιμ Άμπντελ Μαξούντ.

Ο Μούρσι εξέτιε ποινή φυλάκισης 20 ετών μετά την καταδίκη του για τον θάνατο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων του 2012 και ποινή ισόβιας κάθειρξης για κατασκοπεία σε μια υπόθεση που σχετιζόταν με το Κατάρ.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…