Newsroom

Newsroom

Κι όμως! Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας αντιγράφει ΝΔ και Ποτάμι

Πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, το Ποτάμι προχώρησε σε μια ρηξικέλευθη για τα ελληνικά δεδομένα κίνηση, αποφασίζοντας να αξιολογήσει τους υποψήφιους βουλευτές του.

Έτσι συστήθηκε ειδική επιτροπή αξιολόγησης, η οποία πράγματι ανέλαβε να κάνει συνεντεύξεις σε όσους επιθυμούσαν να μπουν στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Την πολιτική αυτή ακολουθεί σήμερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θεοδωράκης και Μητσοτάκης, δεν σκέφτηκαν όμως αυτό που σκαρφίστηκε μία τοπική οργάνωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD), στο ομόσπονδο κρατίδιο Ρηνανία – Παλατινάτο, στα δυτικά της χώρας, το οποίο αναζητά υποψήφιο βουλευτή μέσω… μικρής αγγελίας.

Μετά από την ανάρτηση της αγγελίας μάλιστα, η ανταπόκριση ήταν μεγάλη, καθώς 118 άτομα κατέθεσαν υποψηφιότητα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. Με τις συνεντεύξεις να έχουν ήδη ξεκινήσει από την Παρασκευή, η τελική απόφαση αναμένεται στις 25 Νοεμβρίου.

Ανάμεσα στις 118 υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, συναντά κανείς από μια 20χρονη φοιτήτρια, μέχρι έναν 70χρονο μηχανικό. Οι περισσότεροι από τους υποψηφίους είναι από τη δυτική Γερμανία και κυρίως από τη Ρηνανία – Παλατινάτο, ωστόσο ορισμένοι προέρχονται από το Αμβούργο, το Μόναχο και το Βερολίνο.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην περιοχή Μπίτμπουργκ – Πριμ, Νίκο Στάινμπαχ, «θελήσαμε να δοκιμάσουμε κάτι καινούριο για να ανοίξουμε λίγο το κόμμα». Εξήγησε επίσης ότι η λύση της μικρής αγγελίας επελέγη διότι στις αρχές του χρόνου οι υποψηφιότητες δεν ήταν αρκετές.

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

μητσοτακης μουζακι

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

«Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και…

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

1100 e9fe6f8d 3499 412c 810b 6c532298735a

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Το απόγευμα της Κυριακής η 42χρονη μητέρα, κάτοικος Καλαφατιώνων Κέρκυρας, κατήγγειλε την κόρη της για…