Κι όμως! Πιστοί στο Αγρίνιο προσκύνησαν ένα κάστανο που είχε βράσει ο Παΐσιος (ΦΩΤΟ)

Βρισκόμαστε στο 2017, κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που προσκυνούν ακόμη αντικείμενα. Δεν είναι κακό να πιστεύεις κανείς. Το αντίθετο! Αν αισθάνεται πως έτσι απαλύνεται ο πόνος του ή βρίσκει αποκούμπι για τη δύσκολη καθημερινότητά του, τότε καλώς κάνει και πιστεύει. Όμως δυστυχώς, η απόσταση από την έκφραση της πίστης μέχρι τη γελοιότητα αποδεικνύεται μικρή.

NewsRoom 14/07/2017 | 12:32

Πριν από τρεις ημέρες τελέστηκε στο Αγρίνιο με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Παϊσίου, λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Δημήτριου. Ο Παΐσιος είχε περάσει ως στρατιώτης από το Αγρίνιο εξ ου και τιμάται στη συγκεκριμένη πόλη. Το πλήθος που συγκεντρώθηκε είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει μια εικόνα του Αγίου και λείψανά του, όπως ενημέρωσε ο Ιερός Ναός. Ταυτόχρονα όμως θα προσκυνούσε κι ένα αντικείμενο που είχε δώσει ο Παΐσιος σε κάποιοn πιστό, ο οποίος τυχαίνει να λειτουργεί στη συγκεκριμένη εκκλησία.

Τι ήταν αυτό; Ένα κάστανο, το οποίο ο Παΐσιος είχε βράσει, όπως λένε, πριν από 27 χρόνια και μέχρι σήμερα παραμένει αναλλοίωτο. Δηλαδή οι πιστοί στο Αγρίνιο, προσκύνησαν ένα κάστανο! Σε ανακοίνωσή του ο Ιερός Ναός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «κατά την Αγρυπνία, εκτέθηκαν για προσκύνηση η εικόνα του Οσίου Παϊσίου, λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βραχωρίτη και του Οσίου Παϊσίου, καθώς και ένα αντικείμενο, δοσμένο από τον Όσιο Παΐσιο».

Αναφέρει επίσης η εκκλησία ότι «τον Οκτώβριο του 1990, ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία βρασμένα κάστανα σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. Ένας εκ των φοιτητών, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία, φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε, το οποίο έως σήμερα, 27 χρόνια μετά, παραμένει κατά θαυμαστό τρόπο, αναλλοίωτο, ενώ ακούγεται ακόμη και ο καρπός μέσα σε αυτό».

Τις εικόνες κατέγραψε το agrinioreport.gr