Κι όμως, ο Πούτιν έχει τον "Πατέρα όλων των βομβών" – Τέσσερις φορές πιο ισχυρή από αυτή του Τραμπ!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θέλησε για ακόμα μία φορά να δείξει την παγκόσμια κυριαρχία του και την δύναμη που έχει στα χέρια του προχωρώντας χθες, Μεγάλη Πέμπτη στην στην τρίτη πολεμική του «εντολή» μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στέλνοντας την «Μητέρα όλων των βομβών» στο θύλακα των τζιχαντιστών.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Russian Today, δεν είναι η Αμερική αυτή που διαθέτει την ισχυρότερη μη- πυρηνική βόμβα, αλλά η Ρωσία και ο Βλαντιμίρ Πούτιν!

Η βόμβα που φέρει την επίσημη ονομασία Massive Ordnance Air Blast, με το ακρωνύμιο όμως MOAB δηλαδή “Mother Of All Bombs” κατασκευάστηκε από την εταιρεία Dynetics, που έχει την έδρα της στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ. Το αμερικανικό Πεντάγωνο της ανέθεσε να κατασκευάσει 20 βόμβες, με την καθεμία να κοστίζει 16 εκατομμύρια δολάρια. Το συνολικό κόστος, λοιπόν, έφτασε τα 320 εκατομμύρια δολάρια!

Αυτό που την κάνει τόσο τρομακτική είναι ένα εκρηκτικό όπλο που δημιουργεί πίεση με σκοπό να διαλυθούν τούνελ ή αποθήκες αλλά και να εξαλείψει οποιοδήποτε μέλος του εχθρού βρίσκεται εκεί γύρω.


Ωστόσο, μετά τις δοκιμές της MOAB το 2003, η Ρωσία ανακοίνωσε πως δημιούργησε το δικό της θερμοβαρικό όπλο, με το -προφανώς αναμενόμενο- παρατσούκλι “Πατέρας όλων των βομβών”.

Η πρώτη δοκιμή έγινε το 2007 ωστόσο, από τότε δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα καμία άλλη πληροφορία για την συγκεκριμένη βόμβα, μόνο ότι έχει τετραπλάσια ισχύ από την MOAB, αλλά και διπλάσια ακτίνα έκρηξης συγκριτικά με αυτή της αμερικανικής μεγα-βόμβας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού στρατού είναι η

Έτσι λοιπόν, έχει και η ρωσική κυβέρνηση το δικό της υπερόπλο.

Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Σε ψυχιατρική κλινική ο 36χρονος που μαχαίρωσε τη σύντροφό του

Γυναικοκτονία στο Ηράκλειο: Σε ψυχιατρική κλινική ο 36χρονος που μαχαίρωσε τη σύντροφό του

Η απολογία του σύμφωνα με το συνήγορο του, ήταν «μια παραληρηματική απολογία» κατά την οποία…