Κι όμως, η Βουλή είχε ψηφίσει "όχι" στην άρση ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη

Ο Γιάννης Μιχελάκης καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση εννέα μηνών με αναστολή, ενώ του επιβλήθηκε και ποινή στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων του για έναν χρόνο. Το δικαστήριο έκρινε τον πρώην υπουργό και βουλευτή της ΝΔ ένοχο για χρηματισμό από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, στον οποίο επιβλήθηκε αντίστοιχη ποινή. Συγκεκριμένα, αποδείχθηκε ότι ο Μιχελάκης είχε πάρει από τον Πάλλη 7.000 ευρώ προκειμένου να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων του.

Τη δικογραφία κατά του Μιχελάκη είχε αποκαλύψει τον Απρίλιο του 2014 το περιοδικό Hot Doc κι ενώ τα στοιχεία δεν είχαν ακόμη διαβιβαστεί στη Βουλή, αφού αράχνιαζαν σε κάποιο συρτάρι του υπουργείου Δικαιοσύνης επί σχεδόν τρεις μήνες. Τελικά, μετά τις αποκαλύψεις μας η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή και μήνες μετά -συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 2014- η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, πρότεινε την παραπομπή του Γιάννη Μιχελάκη. 

Κι όμως, παρότι από τα στοιχεία προέκυπταν πέραν πάσης αμφιβολίας ενδείξεις ενοχής του πρώην υπουργού της ΝΔ, η Ολομέλεια της Βουλής στις 26 Νοεμβρίου 2014, απέρριψε το αίτημα για άρση ασυλίας του. Κατά την ψηφοφορία, σε σύνολο 190 παρόντων βουλευτών, 96 ψήφισαν κατά της άρσης ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη, 86 υπέρ, ενώ υπήρξαν και 7 λευκά, ενώ βρέθηκε και ένα «παρών».

Τελικά ο Μιχελάκης δικάστηκε μαζί με τον Πάλλη, αφού έπαψε να είναι βουλευτής. Η απόφαση του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε φυλάκιση εννέα μηνών, καταδεικνύει δυστυχώς εκείνο που αποτελεί κοινό μυστικό. Ότι η Βουλή επιχείρησε αν και είχε στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία της υπόθεσης, να καλύψει τον βουλευτή κάνοντας τα στραβά μάτια σ’ ένα σκάνδαλο χρηματισμού. Του επέτρεψε δε να χαρακτηρίζει συκοφάντη τον Κώστα Βαξεβάνη και τη δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού, πετώντας λάσπη ώστε να καλύψει τα καμώματά του.

Διαβάστε σχετικά: Εννέα μήνες φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Γιάννη Μιχελάκη για χρηματισμό

Αυτή είναι η επιστολή Τσίπρα σε Ράμμο που αναφέρει ονόματα – Κατέρρευσαν τα ψέμματα Μητσοτάκη (photo)

Αυτή είναι η επιστολή Τσίπρα σε Ράμμο που αναφέρει ονόματα – Κατέρρευσαν τα ψέμματα Μητσοτάκη (photo)

Στο αίτημα συμπεριλαμβάνονται τόσο τα ονόματα όσο και τα κινητά τους τηλέφωνα, γεγονός που αποδεικνύει…

Επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης κατέστησε τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας: «Έρχεται η κάθαρση»

Επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης κατέστησε τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας: «Έρχεται η κάθαρση»

Ξεκαθάρισε ότι ο πολιτικός του αντίπαλος δεν είναι βλαξ -όπως επέλεξε να παρουσιάζεται- αλλά ένοχος…