ΆΨ

Άντα Ψαρρά

Κι όμως η Novartis έχει αφήσει χνάρια

Δεν το διάβασε καλά ο κ. Πρετεντέρης το υπόμνημα Αγγελή...

Novartis slider 0

Γ. Πρετεντέρης («Πρώτο Θέμα»): «Στην αναφορά του, που δημοσιεύτηκε στο “Πρώτο Θέμα”, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελής καταγγέλλει ότι ένας Ρασπούτιν έστησε όλη την ιστορία για τη Novartis μαζί με ένα άλλο στέλεχος της κυβέρνησης»

Δεν τη διάβασε ο κ. Π. καλά την αναφορά και συγκεκριμένα το υπόμνημα Αγγελή. Αυτό είναι εν μέρει φυσικό μια και δημοσιεύτηκαν μόνο αποσπάσματα από το υπόμνημα. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο πρώην εποπτεύων την έρευνα για τη Novartis εισαγγελέας πουθενά δεν υπονοεί ότι το σκάνδαλο δεν υπάρχει ή ότι δεν αφορά και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Αντίθετα, αυτό που αναφέρει είναι ότι ο ίδιος διαπίστωσε παραλείψεις, λάθη, αλλά ακόμα και προσπάθειες συγκάλυψης στην έρευνα της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Είναι αυτά τα προβλήματα που τον οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι κάποιοι φρόντισαν να καλυφθούν ευθύνες συγκεκριμένων προσώπων που δεν έχουν καμία σχέση με τη σημερινή κυβέρνηση αλλά με άλλες παλαιότερες κυβερνήσεις.

Με δυο λόγια, αυτό το οποίο ο ίδιος εισαγγελέας είχε αναφέρει σε άλλο του υπόμνημα για την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελ. Ράικου και συγκεκριμένους συναδέλφους του που διερεύνησαν την υπόθεση Βγενόπουλου, μπορεί τότε να του στοίχισε με λοιδορίες από εκείνους που σήμερα τον προβάλλουν αλλά ένα είναι βέβαιο και στα δύο υπομνήματα: τα σκάνδαλα όχι μόνο ήταν και είναι υπαρκτά αλλά βοούν!

Οσο για τα πιθανά ονοματεπώνυμα στα οποία φέρονται να σκοντάφτουν οι ανοιχτές (ακόμα) δικογραφίες, όσο κι αν τα αναζητήσει το «Πρώτο Θέμα» και ο κ.Π. δεν θα τα βρουν στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όσους βιάζονται να χρησιμοποιήσουν επιλεκτικά στις πολιτικές τους σκοπιμότητες τη δικαιοσύνη, τους θεσμούς και τη θέση του ΠτΔ.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…