Κι αν οι άνθρωποι άλλαζαν θέσεις με τα ζώα;

Ένα συγκλονιστικό βίντεο του 24χρονου animator Steve Cutts για έναν κόσμο όχι πολύ διαφορετικό από τον δικό μας...

zoa

Ένας ελέφαντας διαβάζει εφημερίδα στη στάση του λεωφορείου, ρινόκεροι στριμωγμένοι μες στα αυτοκίνητά τους στην κίνηση, γορίλες και τίγρεις πίνουν ανέμελα τα μιλκσέικ τους.

Ψάρια, καγκουρό, καμηλοπαρδάλεις, παπαγάλοι περιμένουν ανυπόμονα να παραγγείλουν στον ρινόκερο στην ουρά ενός φαστφουντάδικου, ενώ μια αρκούδα βλέπει πορνό στον υπολογιστή του γραφείου της. 

Τα ζώα σχηματίζουν απίστευτες ουρές στα σούπερ μάρκετ σε ένα όργιο καταναλωτισμού, με αποτέλεσμα όλοι οι κάδοι να ξεχειλίζουν. Έτσι, το δελφίνι πετάει χωρίς δεύτερη σκέψη το αναψυκτικό του στο ποτάμι, το οποίο ξεκινάει το μεγάλο του ταξίδι κάτω από την πόλη, μέσα από τους υπονόμους.

Εκεί που τελειώνουν οι υπόνομοι, όλα τα σκουπίδια καταλήγουν σε ένα ξέφωτο γεμάτο με ανθρώπους που καταβροχθίζουν τα σκουπίδια και πεθαίνουν.

Τα ζώα είναι στελέχη πολυεθνικών που βάζουν την υπογραφή τους στην καταστροφή του πλανήτη, την ίδια ώρα που το λιώσιμο των πάγων και η ρύπανση σκοτώνουν σιγά σιγά τους ανθρώπους.

Γορίλες με μπουλντόζες καταδιώκουν τους ανθρώπους που ζουν στο δάσος για να φτιάξουν έργα, τα σκουπίδια πολλαπλασιάζονται ολοένα και περισσότερο, ενώ τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για απειλεί εξαφάνισης του ανθρώπινου είδους. Τα νέα διαβάζει η αρκούδα από τον καναπέ της φορώντας τις ζεστές παντόφλες της που έχουν πάνω τους ανθρώπους.

Τα δίχτυα στις θάλασσες και το πλαστικό πνίγουν τους ανθρώπους που ζουν μέσα σ’ αυτές, ο όγκος των σκουπιδιών νεκρώνει τα πάντα, κι έτσι κάποια ζώα ευαισθητοποιούνται και διαδηλώνουν ενάντια στην καταστροφή του πλανήτη. Μπροστά μπροστά, μια πολική αρκούδα συγκρούεται με τα σκυλιά της αστυνομίας.

Σε άλλο πλάνο, οι ταξικές ανισότητες αγγίζουν και τα ζώα που δουλεύουν σε αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής, την ίδια ώρα που μια γάτα κάνει τις ηλεκτρονικές αγορές της από το pc πατώντας ακατάπαυστα κλικ, χαϊδεύοντας έναν άνθρωπο που έχει στα πόδια της. 

Άνθρωποι-ζόμπι σαρώνονται από το πλαστικό που κατακλύζει τους χαώδεις σκουπιδότοπους έξω από τα κέντρα των μεγάλων πόλεων. Τα ζώα από την άλλη κάνουν «πάρτι» στις πλάτες τους. Διαφημίσεις, χλιδή, πούρα, σαμπάνιες, χρηματιστήριο, λεφτά, καταναλώστε, καταναλώστε, καταναλώστε.

Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν απομείνει μόλις 10.000 άνθρωποι, στα social media εκλαμβάνεται ως hoax, οι πάγοι λιώνουν και βυθίζουν στον πάτο των ωκεανών τους εναπομείναντες ανθρώπους. Τα κουφάρια τους, ξεβράζονται στη θάλασσα.

Κι άλλα ζώα με λύσσα πάνω σε μπουλντόζες, κομμένα δέντρα, φωτιές απλώνονται στα δάση. Κι έτσι, οι άνθρωποι τελικά, γίνονται έκθεμα σε μουσείο καθώς κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τους σώσει…

Ο Steve Cutts είναι εικονογράφος και δημιουργός animation με έδρα το Λονδίνο. Το έργο του συχνά αναπαριστά και σατιρίζει τα προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας. Το ύφος του είναι εμπνευσμένο από κινούμενα σχέδια της δεκαετίας του 1930 και του 40, αλλά και σύγχρονα κόμικς. Είναι μόλις εικοσιτεσσάρων ετών, γεννημένος στις 22 Φεβρουαρίου του 1995.

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…