Newsroom

Newsroom

Κι επίσημα νικητής στην Τζόρτζια ο Μπάιντεν

Μετά την ανακαταμέτρηση των ψήφων η πολιτεία της Τζόρτζια ανακήρυξε και επισήμως νικητή, με μικρή διαφορά, τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, ο οποίος εξασφαλίζει έτσι τους 16 εκλέκτορες της Πολιτείας.

AP 20313146059490 1

Ο υπουργός εσωτερικών της Τζόρτζια Μπραντ Ράφενσμπεργκερ, Ρεπουμπλικάνος και υποστηρικτής του Τραμπ δήλωσε ότι «οι αριθμοί αντικατοπτρίζουν την ετυμηγορία του λαού, όχι την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών ή των δικαστηρίων, ούτε καμιάς από τις δύο εκστρατείες». Μετά τις αλλεπάλληλες δικαστικές ήττες η ομάδα του Τραμπ προχωρά τώρα στο να πείσει τα κοινοβουλευτικά σώματα των Πολιτειών που ελέγχονται από τους Ρεπουμπλικάνους, αλλά τις οποίες κέρδισε ο Μπάιντεν, να απορρίψουν το αποτέλεσμα και να ανακηρύξουν νικητή τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο, σύμφωνα με τρεις πηγές που έχουν γνώση του σχεδίου. Τ

ο επιτελείο του Τραμπ επικεντρώνεται στο Μίσιγκαν και την Πενσιλβάνια, όμως ακόμη και αν και οι δύο αυτές Πολιτείες ακυρώσουν τη νίκη του Μπάιντεν, οι Ρεπουμπλικάνοι θα χρειαστεί να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και σε άλλη μία Πολιτεία, ώστε να εξασφαλίσουν τους 270 μεγάλους εκλέκτορες που απαιτούνται. Τέτοια βέβαια εξέλιξη δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία.

Ο Τραμπ όχι μόνο χρειάζεται τα νομοθετικά σώματα τριών Πολιτειών να ανατρέψουν τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά επίσης να εγκριθεί αυτή η κίνηση από το Κογκρέσο και, σχεδόν μετά βεβαιότητας, και από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Τραμπ θα έχει σήμερα συνάντηση με τους Ρεπουμπλικάνους επικεφαλής της Γερουσίας και της Βουλής του Μίσιγκαν, σε μια προσπάθεια να τους πείσει να αλλάξουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο νομικός σύμβουλος της εκστρατείας του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ, δήλωσε ότι η ομάδα του Τραμπ βρίσκεται σε «απελπιστική θέση» από νομικής άποψης. «Κανένα νομοθετικό πολιτειακό σώμα στην ιστορία της χώρας μας δεν έχει κάνει ποτέ αυτό που προφανώς εξωθεί ο Τραμπ να κάνει το Μίσιγκαν, δηλαδή να αγνοήσει το αποτέλεσμα της λαϊκής ψήφου. Δεν γίνεται», είπε στους δημοσιογράφους.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…