Κι από πάνω πάει να βγει το Ποτάμι για το Ρωμανό

Ως δικαίωση του “Ποταμιού” παρουσιάζει ο Σταύρος Θεωδοράκης την απόφαση της Βουλής για εισαγωγή του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων…

stavros theo

Ως δικαίωση του “Ποταμιού” παρουσιάζει ο Σταύρος Θεωδοράκης την απόφαση της Βουλής για εισαγωγή του μέτρου της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων (βραχιολάκι), επικαλούμενος παλαιότερη ανακοίνωση του νεοσύστατου κόμματος πάνω στο θέμα.

Είναι αλήθεια πως το Ποτάμι έχει τοποθετηθεί υπέρ του μέτρου για το βραχιολάκι αλλά στο άρθρο του άλλοτε τηλεοπτικού παρουσιαστή απουσιάζει κάθε αναφορά στα όσα έγραψε εχθές Τρίτη ο Υπεύθυνος Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του κόμματος Παύλος Ελευθεριάδης. Στο άρθρο που είναι ακόμα αναρτημένο στην ιστοσελίδα του “Ποταμιού” την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, ο κος. Ελευθεριάδης κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι “καταργεί τη φυλακή” επειδή ζητά την αναγνώριση εκπαιδευτικών αδειών σε όλους τους κρατούμενους, ανεξαρτήτως του εγκλήματος για το οποίο έχουν καταδικασθεί. Τί υποστηρίζει τελικά το Ποτάμι; “Ναι” στο βραχιολάκι αλλά για λίγους;

Το κείμενο του Σταύρου Θεοδωράκη στο protagon.gr

Το είπαμε από την πρώτη στιγμή, το λέμε ξανά τώρα: «Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος 4205 του 2013 για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων που βγαίνουν με άδεια.

Τα ‘’βραχιολάκια’’ θα επιτρέψουν τη διεύρυνση του θεσμού των αδειών, χωρίς τον φόβο των αποδράσεων». Αυτή ήταν η πρώτη μας δήλωση όταν ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και προσθέταμε: «Ο Ρωμανός έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Όχι επειδή κάνει απεργία πείνας, ούτε επειδή το έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκε έγινε στο όνομα κάποιας ‘’ιδέας’’, έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση γιατί οι κρατούμενοι δεν είναι ζώα». Τα παλιά κόμματα βέβαια προτιμούσαν όλες αυτές τις μέρες τα συνθήματα από τις λύσεις.

Και οι βουλευτές του νέου λαϊκισμού ‘’είχαν στήσει χορό’’ γύρω από το κρεβάτι του απεργού πείνας μήπως κερδίσουν καμιά ψήφο. Τώρα όμως που τους τελείωσαν τα συνθήματα και ο Ρωμανός είναι στο παρά πέντε, όλοι θυμήθηκαν την πρόταση του Ποταμιού και ζητούν να εφαρμοστεί ο νόμος για τα ‘’βραχιολάκια’’. Ακόμη και ο υπουργός Δικαιοσύνης που θα ‘πρεπε να απολογείται γιατί δεν εφαρμόζεται ο νόμος για τα ‘’βραχιολάκια’’ τώρα εμφανίζεται ως… μέρος της λύσης! Είναι όμως μέρος του προβλήματος. Ένα ξεπεσμένο σύστημα που δεν αποφασίζει και δεν τολμά.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, θα μου πείτε. Ναι, ας αναλογισθούν όμως πόσο ζημίωσαν όλοι τους, για άλλη μια φορά την κοινωνία με την επιπολαιότητά τους, αυτές τις 30 μέρες.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…