ΒΔ

Βαγγέλης Δεληπέτρος

Κι άλλος υπουργός μπουμπούκι!

Δεν θα κουραστώ να λέω ότι όποια (μητσοτακική) πέτρα κι αν σηκώσεις ένα σκάνδαλο (μπορεί και δύο!) θα το βρεις…

παπαθανασης Μητσοτάκης

Εκρυψε την περιουσία του για να μην την κατασχέσουν! Γιατί μόνο στον καιρό του Μητσοτάκη και του «επιτελικού (τους) κράτους» είναι δυνατόν ένας υπουργός, ο Νίκος Παπαθανάσης, να χρωστάει και για να μην πληρώσει αλλά ούτε να αντιμετωπίσει κατασχέσεις, να μεταβιβάζει τα περιουσιακά του στοιχεία σε συγγενείς και να μένει στο απυρόβλητο.

Ναι, είναι μεγάλο θέμα. Γιατί δεν είναι δυνατόν ένα στέλεχος που έχει ιδιαίτερη σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που τον επέλεξε για να προσελκύσει ιδιωτικές… επενδύσεις, να καταφεύγει σε κόλπα για να αποφύγει να πληρώσει -ενώ προφανώς έχει τη δυνατότητα- το 1,45 εκατ. ευρώ που χρωστάει με αποτέλεσμα η Eurobank να του κάνει αγωγή καταδολίευσης!

Και το θέμα γίνεται μεγαλύτερο εάν σκεφτούμε ότι τόσο ο συγκεκριμένος, που χρωστάει και σε τρίτους εκτός της τράπεζας, ενώ οφείλει και ασφαλιστικές εισφορές, όσο και γενικότερα η κυβέρνηση και ο Κυρ. Μητσοτάκης έχουν αφήσει στο έλεος των αρπακτικών funds όλους τους συμπολίτες μας που βρέθηκαν με κόκκινα δάνεια.

Και μιας και ο λόγος έφτασε στα κοράκια των δανείων, θέμα είναι και η δίωξη που άσκησε η  εισαγγελία Εφετών εναντίον του Ανδρέα Πάτση επειδή ο –ανεξάρτητος πλέον– βουλευτής φέρεται μεταξύ άλλων να παραβίασε τον νόμο που απαγορεύει σε πολιτικά πρόσωπα και στις συζύγους τους να μετέχουν στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών με έδρα στο εξωτερικό.

Και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο θέμα απ΄ ό,τι εκ πρώτης όψεως φαίνεται: Γιατί  ο Ανδρ. Πάτσης διέπραξε το ίδιο ακριβώς αδίκημα με το πρωθυπουργικό ζεύγος, το οποίο επί τέσσερα χρόνια υπέβαλλε ψευδές και παράνομο πόθεν έσχες, αφού είχε αποκρύψει τη συμμετοχή της Μαρέβας Γκραμπόφσκι στη γαλλική εταιρεία μέσω της οποίας αγοράστηκε το σπίτι του Βολταίρου.

Αλλά όμως φαίνεται ο νόμος, στον καιρό των Ντογιάκων, δεν αγγίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Είπα… Μητσοτάκης  οπότε θυμήθηκα την αγωνιώδη προσπάθεια του δίδυμου Κυριάκος – Σταύρος να κάνουν ενέσεις ηθικού στους μενουμευρωπαίους με αυτό το… σάλπισμα ενότητας του ακροκεντρώου χώρου που επιχείρησαν τηλεοπτικά αλλά προφανώς δεν τους βγήκε. Γιατί στην πολιτική υπάρχει ένας απλός κανόνας: πρέπει να κρατάς κοντά τους «δικούς» σου αλλά ταυτόχρονα πρέπει να δημιουργείς αμφιβολίες στους «δικούς τους», σε αυτούς που δεν είναι μαζί σου, ώστε κατ’ αρχάς να τους κάνεις ουδέτερους και στη συνέχεια να τους… αγκιστρώσεις. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν ακόμα και οι «πρωταγωνιστές» γνωρίζουν (από τα νούμερα τηλεθέασης και από τα κάθε είδους σχόλια) πως ό,τι είπαν έμεινε σε στενό κύκλο και οι θαυμαστές τους περιορίστηκαν στα εξαπτέρυγα!

Με τη συζήτηση όμως που άνοιξε θυμηθήκαμε μια εκτενή έρευνα που δημοσιεύτηκε στις 8 Μαΐου 2014 στο περιοδικό HotDoc και την ξαναφέρνουμε στη συζήτηση και  θα αναρωτηθούμε μαζί: Στήνει ο Σταύρος Θεοδωράκης εκπομπές;

Οι κάθε λογής γαλάζιοι παράγοντες πάντως συνεχίζουν τα ιδιοτελή παιχνίδια τους και ένα βασικό «όπλο» τους είναι οι λίστες»… ενισχύσεων. Στο δρόμο που άνοιξε ο Πέτσας λοιπόν και η ΕΥΔΑΠ που σπρώχνει χρήμα σε περίεργα σάιτ. Αλλά τι σόι κέρδος μπορεί να έχει η ΕΥΔΑΠ εάν διαφημίζεται και μάλιστα ακριβά σε σάιτ… υπό κατασκευή ή παντελώς άγνωστα; Και πώς δικαιολογείται μια  λαθρόβια ιστοσελίδα να εισπράττει μερικά δεκαχίλιαρα και γνωστά σάιτ μόνο 2-3 χιλιάρικα;

Για το Documento βέβαια που το «ξέχασαν» δεν έχουμε απορία: Είναι γνωστό ότι ο Μητσοτάκης και οι μητσοτακικοί κολαούζοι δεν θέλουν καν να υπάρχουμε, οπότε τα γκόλντεν μπόις της ΕΥΔΑΠ κάνουν το αναμενόμενο πιστεύοντας οι δόλιοι ότι έτσι μπορούν να μας εξαφανίσουν. Όπως θα διαπιστώσουν σύντομα όμως, εμείς θα είμαστε εδώ ακόμα κι όταν αυτοί θα έχουν γίνει παρελθόν.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…