Κι άλλος νεκρός Αφροαμερικανός από αστυνομικά πυρά στις ΗΠΑ

Ένας Αφροαμερικανός σκοτώθηκε από την αστυνομία τη Δευτέρα στο Λος 'Αντζελες, σε ένα γενικευμένο κλίμα έντασης και δυσπιστίας απέναντι στις δυνάμεις της τάξης που αναβίωσε μετά την υπόθεση Τζέικομπ Μπλέικ. Η αστυνομία δηλώνει ότι ο άνδρας έφερε όπλο.  

usa

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, δια στόματος του υπαστυνόμου Μπράντον Ντιν, έδωσε τη δική του εκδοχή των γεγονότων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. “Ο εν λόγω άνδρας ήταν γύρω στα 30, κυκλοφορούσε με ποδήλατο τη Δευτέρα νωρίς το απόγευμα όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν για παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας” δήλωσε ο Ντίν.
 

Σύμφωνα με τις αρχές, ο άνδρας “έφυγε τρέχοντας”, αφότου άφησε το ποδήλατό του πίσω. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον πιάσουν. Εκείνη τη στιγμή ήταν, είπε ο Ντιν, που ο νεαρός Αφροαμερικανός “χτύπησε στο πρόσωπο έναν από τους αστυνομικούς”.

“Ο ύποπτος, παρεμπιπτόντως, πέταξε ένα σωρό ρούχα που είχε στο χέρι. Οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι ένα μαύρο ημιαυτόματο όπλο βρισκόταν μέσα στον σωρό με τα ρούχα”, συνέχισε ο υπαστυνόμος.

Τότε οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ. Ο άνδρας επλήγη από σφαίρες και σκοτώθηκε επί τόπου. “Είχε στην κατοχή του ένα πυροβόλο όπλο και επιτέθηκε σε αστυνομικό”, επέμεινε ο Ντιν, αναφέροντας ότι ήδη διενεργείται έρευνα.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, περίπου εκατό άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο σημείο αυτό, ενώ το αντιρατσιστικό κίνημα διαμαρτυρίας έχει αναβιώσει στις ΗΠΑ μετά το περιστατικό με έναν λευκό αστυνομικό που πυροβόλησε επτά φορές στην πλάτη έναν Αφροαμερικανό στην Κενόσα, στην πολιτεία Ουινσκόνσιν.

 

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ που αναμένεται να μεταβεί εκεί σήμερα δεν έχει προγραμματίσει να συναντήσει την οικογένεια του Τζέικομπ Μπλέικ, που έμεινε παράλυτος από αυτή την κατά τα φαινόμενα αστυνομική κατάχρηση.

 

 

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…