Κι άλλο κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Στρατό: Προσβλήθηκε έγκυος ΕΠΟΠ στον Εβρο

Του Δικτύου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

stratopedo 2

Του Δικτύου «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Ενώ το ΓΕΣ αποκρύπτει το γεγονός και δεν έχει εμφανίσει ακόμη στην ηλεκτρονική του σελίδα του army.gr σχετική ανακοίνωση, δημοσιεύματα αποκαλύπτουν ότι «μια έγκυος ΕΠΟΠ που υπηρετεί στην μονάδα του Έβρου μεταφέρθηκε με σηπτικό σοκ στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.  Οι γιατροί υποψιάζονται ότι έχει προσβληθεί από βακτηριακή μηνιγγίτιδα. Λόγω της εγκυμοσύνης δε μπορούν να κάνουν παρακέντηση για να επιβεβαιώσουν την υποψία τους. Γι’ αυτό το λόγο έχουν ληφθεί ήδη προληπτικά μέτρα στην μονάδα που υπηρετεί».

Η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι γνωστή. Ο συνδυασμός οδυνηρών περικοπών που έχουν ως αποτέλεσμα τους τις άθλιες συνθήκες υγιεινής, η οικτρή κατάσταση του Υγειονομικού, η απάνθρωπη καταπόνηση των φαντάρων –όπως και του συνόλου του προσωπικού-, που υφίστανται τεράστια εργασιακή εκμετάλλευση και διατάζονται να υπερβάλλουν για να καλύψουν τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων που προκαλεί η ρουσφετολογική εξάπλωση εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων και η μεταφορά χιλιάδων στρατευμένων ως υπηρετών σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και Λέσχες Αξιωματικών, είναι εκρηκτικός. Και τα εφιαλτικά αποτελέσματα της πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ υφίστανται τα μόνιμα θύματα, οι συνάδελφοι φαντάροι.

Να θυμίσουμε πρόσφατο δημοσίευμα που έκανε λόγο για  «συναγερμός στο ΓΕΣ από δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας μέσα σε λίγες μέρες κι αυτή τη φορά “επιθετικής” και επικίνδυνης. Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 01 Ιουλίου 14 ο Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός (ΠΒ) Χ. Δ., ο οποίος υπηρετεί στην Μοίρα ΥΕΑ της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, διεκομίσθη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού και κεφαλαλγίας. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη Βακτηριακή Μηνιγγίτιδα και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ενώ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπλέον, εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα στη Μονάδα. Ο παραπάνω Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός είναι της 2014 Γ΄ ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού στα Γιαννιτσά, στις 28 Μαΐου 14 και μετά την κατάταξη του πραγματοποίησε το σύνολο των προβλεπομένων εμβολίων. Στη Μοίρα ΥΕΑ της Σχολής Πυροβολικού υπηρετεί από τις 11 Ιουνίου 14».

Επίσης το ΓΕΣ μας είχε ανακοινώσει ότι «ο Στρατιώτης (ΥΠ) Σ. Α., ο οποίος υπηρετεί στο 96 Τάγμα Υποστήριξης Εθνοφυλακής στα Αρμόλια Χίου, διεκομίσθη το απόγευμα της 26 Ιουνίου στο Σταθμό Επανεκτισήμων της 96 ΑΔΤΕ και την επόμενη ημέρα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, ύστερα από εμφάνιση πυρετού και πονοκεφάλου. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων (οσφυονωτιαία παρακέντηση), του διεγνώσθη Ιογενής Μηνιγγίτιδα (μη μεταδοτική) και του χορηγήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Η κατάσταση του μέχρι τώρα, είναι πολύ καλή. Ο παραπάνω στρατευμένος οπλίτης είναι της 2014 Β΄ ΕΣΣΟ και παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου, στις 10 Μαρτίου 14. Στο 96 ΤΥΠΕΘ υπηρετεί από τις 11 Απριλίου 13».

Αλήθεια, το ΓΕΣ γιατί δεν απαντά τι προκαλεί τα κρούσματα μηνιγγίτιδας; Και κυρίως, γιατί δεν ανακοινώνει τι μέτρα πρόκειται να λάβει, για να αποτρέψει την επανεμφάνιση παρόμοιων κρουσμάτων;

Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων και του συνόλου του προσωπικού σε κάθε δύσκολή στιγμή, εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας και απαιτούμε λύσεις.

Το θέμα όμως είναι ότι η μηνιγγίτιδα πλήττει τις νεαρές ηλικίες, οι γιατροί έχουν προειδοποιήσει και θέσει ζήτημα απόλυτου σεβασμού στην υγιεινή. Κάτι που βεβαίως δεν συμβαίνει στις περισσότερες μονάδες, όπου εξαιτίας των περικοπών γίνεται μάχη για ένα πλαστικό ποτηράκι χλωρίνη, τα καθαριστικά λείπουν και συχνά οι συνάδελφοι φαντάροι είναι υποχρεωμένοι να τα βάζουν από την τσέπη τους.

Άλλες όμως είναι οι προτεραιότητες του πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, του νυν Ν.Δένδια και της στρατιωτικής ηγεσίας: Πανάκριβες Παρελάσεις για να μαζέψουν τους ΝΑΖΙ στο μαντρί της ΝΔ, ασκήσεις με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ισραήλ, συμμετοχή σε  ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, νέες αγορές όπλων.

Εμείς καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν παραπονούμενοι και να δώσουν συλλογικά τη μάχη για το σεβασμό των δικαιωμάτων μας, για την υγεία και αξιοπρέπεια μας.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…