Newsroom

Newsroom

Κερκυραϊκός θρίαμβος στα ευρωπαϊκά βραβεία για την «Καλύτερη Ευρωπαϊκή Κινηματογραφική Τοποθεσία»

Η Κέρκυρα, των «The Durrells» είναι ο μεγάλος νικητής του 2ου διεθνούς διαγωνισμού του Δικτύου των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN) για την καλύτερη ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα.

The Durells.1

Τα αποτελέσματα της πολυήμερης, παγκόσμιας ψηφοφορίας (ολοκληρώθηκε στις 30/11) ανακοινώθηκαν πριν από λίγη ώρα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «Focus», στο Λονδίνο. 

Η Κέρκυρα αναδείχθηκε κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα ανάμεσα σε 12 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων η λίμνη Καρέτσα της Ιταλίας, το εθνικό πάρκο της Τενερίφης στην Ισπανία και το γραφικό Ίνσμπρουκ στην Αυστρία.

Mε την EUFCN να post-άρει το… μαντάτο στην επίσημη σελίδα της στα social media, μαζί με τα θερμά της συγχαρητήρια στην Hellenic Film Commission (μέλος του EUFCN), του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (EKK), για την επιλογή και υποστήριξη της υποψηφιότητας της Κέρκυρας, «ενός από τα προστατευόμενα μνημεία της Ελλάδας από την UNESCO, όπου γυρίστηκε η εξαιρετικά δημοφιλής τηλεοπτική σειρά των βρετανικών καναλιών ITV και PBS “The Durrells” (1ος-4ος κύκλος επεισοδίων)».

Ενώ αύριο Τετάρτη αναμένεται να γνωστοποιηθεί και το όνομα του τυχερού, που κέρδισε ένα ταξίδι στο νησί (τριήμερη διαμονή για δύο άτομα), εξ όσων συμμετείχαν στη σχετική ψηφοφορία.

Σημειώνουμε ότι η EUFCN αποτελείται από 90 μέλη από 30 χώρες, τα οποία προωθούν τις ευρωπαϊκές τοποθεσίες για οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο διαγωνισμός υλοποιείται σε συνεργασία με το Cineuropa.

Νίκος Παππάς: Τώρα ξεκινάμε

«Η Κέρκυρα αναδείχθηκε ως η κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα! Η χώρα μας μπήκε δυναμικά στις οπτικοακουστικές παραγωγές με τα ασυναγώνιστα τοπία της και το νέο πλαίσιο παροχής κινήτρων για την προσέλκυση παραγωγών. Τώρα ξεκινάμε…» σχολιάζει με αφορμή τη διάκριση αυτή με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…