Από την πολύχρονη δράση της εγκληματικής σπείρας, που φέρεται ότι ξεκίνησε πριν έξι χρόνια, η λεία των κλοπιμαίων ξεπέρνα τις 700.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ σε αυτή προστίθενται χρυσαφικά, κοσμήματα, έργα τέχνης, αλλά και μία πλάκα χρυσού, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, Αγάθος Γεώργιος «όλες οι παράνομες δράσεις της σπείρας ήταν στοχευμένες, σε επιλεγμένες κατοικίες στην Κέρκυρα, ενώ σημαντικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος έφερε και τραπεζικός υπάλληλος που εκτελούσε χρέη πληροφοριοδότη για την οικονομική κατάσταση πολλών οικογενειών».
Μέχρι σήμερα έχουν διαπιστωθεί 14 διαρρήξεις και μία ληστεία, ενώ όπως ανέφερε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Κέρκυρας Ματθαίος Γιαννούλης, οι υποθέσεις φέρεται να ξεπερνούν τις 20 καθώς οι έρευνες για την πλούσια δράση της συμμορίας συνεχίζονται.
«Τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις έρευνες των διωκτικών αρχών, ενώ συνομιλούσαν με συγκεκριμένη ορολογία» επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων Γιώργος Κωνστάντης
Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της δράσης της συμμορίας είναι ότι για τον εντοπισμό και την έρευνα που έκαναν στα σπίτια των θυμάτων τους χρησιμοποιούσαν ακόμη και ντρον με κάμερες.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τρεις αλλοδαποί αλβανικής υπηκοότητας, δύο άνδρες και μία γυναίκα 41,44 και 57 ετών αντίστοιχα, δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 50 ετών αντίστοιχα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ακόμη ατόμων των οποίων τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν, αλλά ακόμη αναζητούνται.
«Εγκέφαλος» της συμμορίας φέρεται πως είναι ο 44χρονος υπήκοος Αλβανίας που συνελήφθη, ενώ διερευνάται η εμπλοκή του και σε υπόθεση εκποίησης μεγάλων ποσοτήτων κατασχεμένων αλκοολούχων ποτών.
Ενεργό ρόλο στη σπείρα είχε και ο αδερφός του 44χρονου, ο 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, που με την εξέλιξη των ερευνών αποκαλύφθηκε ότι είχε κατορθώσει να αλλάξει τα προσωπικά στοιχεία του, παρουσιάζοντας ακόμη και πλαστό πιστοποιητικό θανάτου από τις αλβανικές αρχές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, καθώς η πολυμελής συμμορία φέρεται ότι είχε απλώσει τα «πλοκάμια» της και εκτός Κέρκυρας σε περιοχές της Αττικής, όπου διοχέτευε σε πολλά ενεχυροδανειστήρια την παράνομη λεία της.