ΚΕΡΚΥΡΑ:  Βίαιες συμπλοκές ΜΑΤ – κατοίκων Λευκίμμης για τα σκουπίδια (video)

Επικίνδυνη σύγκρουση σώμα με σώμα, που κατέληξε σε τραυματισμούς, εξελίχτηκε για πάνω από μια ώρα μέσα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

lefkimi mat1551107885

Οι Λευκιμμιώτες διαδηλωτές πήγαν να διαμαρτυρηθούν στους αντιπεριφερειάρχες Νικολέτα Πανδή και Σάκη Τσούκα για την επικείμενη αδειoδότηση του ΧΥΤΑ στα Μεσοράχια. Οι αστυνομικοί επέτρεψαν αρχικώς την είσοδο σε μια μικρή αντιπροσωπεία του συλλόgου της περιοχής «Αλεύχιμου». 

Περισσότεροι διαδηλωτές μπήκαν από τις πλευρικές εισόδους των ΚΕΠ και του Κώδικα και έφτασαν έξω από το Γραφείο της Πανδή. Η συνάντηση μέσα στο γραφείο της Νικολέτας Πανδή έγινε σε ήρεμους τόνους, αν εξαιρέσει κανείς τα συνθήματα που φώναζαν οι κάτοικοι που περίμεναν έξω από αυτό. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του Αλεύχιμου ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο για να συναντήσoυν τον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σάκη Τσούκα. Όταν άκουσαν από αυτόν ότι θα υπογράψει εάν και εφόσον υπάρχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, οι τόνοι.άρχισαν να ανεβαίνουν  Δυνάμεις της ΟΠΚΕ άρχισαν να απωθούν τους διαδηλωτές έξω από το γραφείο του Σ. Τσούκα.

Οι αντεγκλήσεις και οι προπηλακισμοί οδήγησαν σε έκτροπα και υλικές ζημιές. Ο έλεγχος χάθηκε όταν κάποιοι από το πλήθος ξεκρέμασαν τους πυροσβεστήρες υγράς κόνεως, που βρίσκονται στους διαδρόμους  και τους έθεσαν σε λειτουργία, προκαλώντας πανδαιμόνιο. Σ’ αυτήν την έκρυθμη και αποπνικτική ατμόσφαιρα, ακούστηκαν φωνές για αστυνομική χρήση χημικών. Γεγονός που δεν επιβεβαιώνεται αλλά τόσο η εντύπωση όσο και ο κίνδυνος από τη χρήση των πυροσβεστήρων σε κλειστό και γεμάτο με κόσμο χώρο, δεν έχει και μεγάλη διαφορά. 

H διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε κι αυτή στο κτήριο και έκανε χρήση γκλομπ. Στον διάδρομο και τις σκάλες, οι μάχες σώμα με σώμα και οι συμπλοκές με τους αστυνομικούς είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός πολίτη στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με επιφανειακό, θλαστικό τραύμα στη δεξιά κροταφική χώρα. Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, έβαλε ράμματα και παραμένει εκεί για βραχύβια νοσηλεία και για προληπτικούς λόγους. Ελαφρά τραυματισμένη βγήκε και η αντιπεριφερειάρχης, Ν. Πανδή, με διάστρεμμα που προκλήθηκε κατά τις συμπλοκές. Η Αστυνομία δεν έκανε καμιά σύλληψη. Εισαγγελέας και αστυνομικός διευθυντής συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση και να συνταχθεί δικογραφία.

Πηγή: enimerosi.com

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

ΓΑΖΑ ΒΡΕΦΟΣ

Γάζα: Έβγαλαν ζωντανό έμβρυο από την κοιλιά της εγκύου μητέρας του που σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό (video)

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των γιατρών, από την στιγμή που αντιλήφθηκαν ότι χτυπούσε η καρδιά του.