Newsroom

Newsroom

Κέρι: Αναμφισβήτητη η χρήση χημικών όπλων στη Συρία

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέβαλε την προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη, συνάντηση στη Χάγη ανάμεσα σε ανώτερους διπλωμάτες των ΗΠΑ και…

syria1

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέβαλε την προγραμματισμένη για αύριο, Τετάρτη, συνάντηση στη Χάγη ανάμεσα σε ανώτερους διπλωμάτες των ΗΠΑ και της Ρωσίας λόγω των «συνεχιζόμενων διαβουλεύσεων» σχετικά με την επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.

Κατά τη συνάντηση επρόκειτο να συζητηθούν σχέδια για μια διεθνή ειρηνευτική διάσκεψη για τον τερματισμό του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Εντωμεταξύ αναμφισβήτητη είναι σύμφωνα με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζόν Κέρι, η χρήση χημικών όπλων στη Συρία. Αυτό που είδαμε την προηγούμενη εβδομάδα στη Συρία πρέπει να σοκάρει τη συνείδηση του κόσμου, καθώς αγνοεί κάθε κώδικα ηθικής, υπογράμμισε ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Τζον Κέρι κατηγόρησε τη συριακή κυβέρνηση ότι προσπαθεί να συγκαλύψει τη μαζική αυτή φονική επίθεση της 21ης Αυγούστου, επισημαίνοντας πως μόνο η Δαμασκός μπορούσε να έχει στην κατοχή της χημικά όπλα και τους πυραύλους για να την πραγματοποιήσει .
Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση του προέδρου Άσαντ ότι συμπεριφέρεται σαν να έχει κάτι να κρύψει, παρεμποδίζοντας εδώ και μέρες τους επιθεωρητές του ΟΗΕ να επισκεφθούν την περιοχή της επίθεσης και βομβαρδίζοντας την περιοχή για να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία .
«Η αίσθηση στοιχειώδους ανθρωπιάς προσβάλλεται όχι μόνο από το ίδιο το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, αλλά και από την κυνική προσπάθεια να συγκαλυφθεί», παρατήρησε και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταθεί στο ύψος της «ώστε να λογοδοτήσουν αυτοί που χρησιμοποιούν τα πιο ειδεχθή όπλα στον κόσμο εναντίον των πιο ευάλωτων ανθρώπων».
Την ιδία ώρα οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα τις έρευνες στη συνοικία Μουανταμίγια, όπου καταγγέλλεται ότι το καθεστώς Άσαντ έσπειρε το θάνατο με τη χρήση χημικών όπλων.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…