Κερέ: Τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν έχουν σχέση με την ένταξη στο ευρώ

«Οι Έλληνες πολίτες ποτέ δεν εξέφρασαν την επιθυμία να φύγουν από το ευρώ» παρά τις θυσίες που έχουν κληθεί να κάνουν επισήμανε σε συνέντευξή του στην γαλλική Le Parisien το ανώτατο μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ.

589996ce1dc5245f708b46d6

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς ο Μπενουά Κερέ αν οι Έλληνες θα ήταν πιο ευτυχισμένοι αν ήταν εκτός ευρώ, το μέλος της ΕΚΤ επισήμανε πως «τα προβλήματα στην Ελλάδα δεν έχουν σχέση με την ένταξη στο ευρώ. Δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να είχε μπει στο ευρώ».

Ο ίδιος απέδωσε προβλήματα της χώρας «στην κακή διαχείριση, την χαμηλή κοινωνική προστασία, την δύσκολη είσπραξη των φόρων και την ιδιαίτερα εξειδικευμένη οικονομία…».

«Η Ελλάδα χρειάζεται  να κάνει κάτι για τον μετασχηματισμό των διοικητικών και πολιτικών δομών της για να ευημερήσει μέσα στη ζώνη του ευρώ. Οι Έλληνες δεν έχουν βρεθεί ακόμα έξω από το δάσος, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που έχουν αναλάβει» κατέληξε ο Μπενουά Κερέ.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο μέλλον της οικονομίας της Ευρωζώνης και του ευρώ ο Μπενουά Κερέ υπογράμμισε πως φυσικά το ευρώ έχει μέλλον.

«Ναι, το ευρώ έχει μέλλον. Αλλά η ζώνη του ευρώ πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Απαιτείται περισσότερος συντονισμό μεταξύ των κυβερνήσεων και των μεταρρυθμίσεων, περισσότερη αλληλεγγύη και ένα είδος κοινού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης. Εν ολίγοις, μια μεγαλύτερη αίσθηση της ευθύνης που δημιουργεί η ένταξη στο ενιαίο νόμισμα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η ΕΚΤ πραγματοποίησε μια άκρως επεκτατική νομισματική πολιτική, διότι ήταν απαραίτητο να αναδημιουργηθεί ο πληθωρισμός και η απασχόληση στη ζώνη του ευρώ. Η ΕΚΤ δεν έχει στόχο την συναλλαγματική ισοτιμία, αλλά το ενιαίο νόμισμα προσαρμόζεται αναλόγως. Από την τελευταία κορύφωση το 2011, το ευρώ υποτιμήθηκε σχεδόν 30% έναντι του δολαρίου. Το ευρώ είναι τώρα σε ένα επίπεδο κατάλληλο στην κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας» κατέληξε. 

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

profile player 960x540 20

Μεγάλες στιγμές στα μπουζούκια: Ο Γονίδης φίλησε στο στόμα τον Ζαφείρη Μελά (video)

Τους πάντες αιφνιδίασε ο Σταμάτης Γονίδης στο νυχτερινό κέντρο που δουλεύει όταν αντιλήφθηκε τον Ζαφείρη…

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…