Newsroom

Newsroom

Κερέ: Αξιόπιστη συμφωνία επιθυμεί η ΕΚΤ

Στην ανάγκη μιας «αξιόπιστης» συμφωνίας για την Ελλάδα στάθηκε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής EKT Μπενουά Κερέ. Πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στις αγορές.

59161f981dc5240d348b481a

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G7, ο κ. Κερέ επεσήμανε ότι τα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πρέπει να είναι «αξιόπιστα κι επαρκώς φιλόδοξα».

Εξέφρασε επιπλέον την πεποίθηση ότι οι Ευρωπαίοι θα καταλήξουν σε συμφωνία προς αυτήν την κατεύθυνση στο Eurogroup, στις 22 Μαΐου.

Τόνισε πως οι θεσμοί βρίσκονται σε φάση επιτάχυνσης των συζητήσεων, με την πρόθεση να καταλήξουν σε συμφωνία στις 22 Μαΐου. «Αυτό μου φαίνεται πιθανό», είπε.

Επέμεινε ότι «η ανησυχία της ΕΚΤ είναι η συμφωνία να είναι αξιόπιστη, να συμβάλει στο να αρθούν οι αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους όχι μόνο από πολιτική άποψη αλλά και σε σχέση με τις αγορές».

Υπ’ αυτήν την προϋπόθεση, η Ελλάδα θα μπορέσει τελικά να ξαναβρεί την «κανονική λειτουργία της οικονομίας της» και μια «επιστροφή στις αγορές, το οποίο ελπίζουμε να είναι δυνατό πριν από τα μέσα του 2018» εξήγησε το στέλεχος της ΕΚΤ.

Ο κ. Κερέ εξέφρασε την ελπίδα το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας να είναι το τελευταίο και μετά το τέλος του «η ελληνική οικονομία να ξαναγίνει μια οικονομία (που λειτουργεί) κανονικά».

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…