Newsroom

Newsroom

Κερδοσκοπικό γαϊτανάκι ξενοδόχων στις πλάτες των τουριστών

Τριπλασιάστηκαν οι τιμές στην πόλη τη Ρόδου

rodos polites 1024x576 1

Ακόμα και την στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Ρόδο ο πύρινος εφιάλτης και χιλιάδες τουρίστες τουρίστες όμηρους της απόλυτης ανοργανωσιάς του «επιτελικού κράτους», την ίδια στιγμή ορισμένοι επιτήδειοι προσπαθούν να κερδίσουν από την πυρκαγιά.

Όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του BBC, Βρετανοί τουρίστες που φτάνουν τώρα στο νησί για να κάνουν τις διακοπές τους έχοντας ήδη κλείσει τη διαμονή τους σε μονάδες που έχουν πρόβλημα λόγω της φωτιάς, αναγκάζονται να ζητήσουν αλλού στέγη και οι τιμές έχουν πλέον τριπλασιαστεί!

 

Συγκεκριμένα, το BΒC συνομίλησε με τον Όλιβερ, ο οποίος έφτασε στη Ρόδο το Σάββατο, και όπως δήλωσε ήταν πολύ δύσκολο να βρει κατάλυμα αφού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το ξενοδοχείο του.

Όπως τόνισε οι τιμές για διαμονή στην πόλη της Ρόδου έχουν «τριπλασιαστεί» κατά τη διάρκεια της νύχτας και υπήρχαν μόνο πέντε διαθέσιμες θέσεις για κράτηση σήμερα το πρωί.

Ο Όλιβερ και η σύζυγός του απομακρύνθηκαν από το ξενοδοχείο τους στη Λίνδο λίγο μετά τα μεσάνυχτα και κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα ταξί για την πόλη της Ρόδου.

«Καλέσαμε 60 ξενοδοχεία στο ταξί και ήταν όλα γεμάτα», είπε.

Μπορούσαν να δουν τη φλόγα στον ουρανό καθώς έφευγαν από το ξενοδοχείο τους, λέει, προσθέτοντας: «Ήταν όμορφο, αλλά τρομακτικό… Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο».

Το ζευγάρι κατέληξε να κοιμάται σε τραπεζομάντιλα στο πάτωμα μιας αίθουσας συνεδριάσεων το Σάββατο το βράδυ!

 

Το γεγονός ατό ήρθε να προστεθεί σε μια σοβαρή και συνάμα απάνθρωπη καταγγελία που είδε το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τις συνθήκες που έγινε η εκκένωση συγκεκριμένων περιοχών, στη Ρόδο έπειτα κι από μήνυμα του 112.

Συγκεκριμένα,  -χωρίς να επιβεβαιώνεται η πληροφορία-  φαίνεται πως κόπηκαν εισιτήρια στο ΚΤΕΛ, την ώρα που ο κόσμος έπρεπε να απομακρυνθεί με ασφάλεια.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…