Κερδάμε, αδέλφια, κερδάμε!

H Ελλάδα βγαίνει από την καραντίνα όπως μπήκε, χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό

5073824

Τα μάθατε τα νέα, αγαπητοί συμπολίτες; Ο Έλληνας νίκησε την πανδημία. Αφού το λένε τα κανάλια σαν αντίλαλος του λαοπρόβλητου ηγέτη Μωυσή Μητσοτάκη, έτσι θα είναι. Όποιος φέρει αντίρρηση, θα έχει να κάνει με τον σερίφη Χαρδαλιά.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και των άλλων άγρυπνων φρουρών της δημόσιας Υγείας, που θα την προτιμούσαν ιδιωτική αλλά δεν είναι καιρός για τέτοιες κουτουράδες, η Ελλάδα θρηνεί 138 νεκρούς, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει σταθερός, με πτωτικές τάσεις, τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα νέα κρούσματα είναι λιγοστά, αλλά αυτό δεν εκπλήσσει κανέναν, αφού έλεγχοι γίνονται ελάχιστοι για τα μάτια του κόσμου, λες και μιλάμε για τον δακτύλιο της Αθήνας. Η κυβέρνηση παίζει μονά ζυγά δικά της, οπότε είμαστε υποχρεωμένοι να πιστέψουμε το αφήγημά της και να υπακούσουμε στις εντολές της. Αδέλφια, κερδάμε!

Και αν φάμε κάνα-δυό τρίποντα από τον κορονοτέτοιο τις εβδομάδες που ακολουθούν, δε βαριέσαι, έχουμε υπουργάρα μετρ της άμυνας, για να ταράξει τον ιό στις τάπες.

Εξάλλου, είναι καιρός να ανοίξουν τα κομμωτήρια. Δεν αντέχω άλλο, έτσι, άκουρος. Σε λίγο θα έχω την αφάνα του Τζος Τσίλντρες.

Θα ήταν ίσως χρήσιμο να μας εξηγήσει κάποιος πανεπιστήμων ποιο ακριβώς είναι το σκορ και από πού προκύπτει ότι νικάμε. Τι ακριβώς γράφει το ρημάδι το ταμπλό;

Τα «Greek statistics» είναι χρήσιμα ως επιδόρπιο στο κουτόχορτο, ενώ οι ρατσιστικές μπαρούφες περί γενετικής ανωτερότητας των Ελλήνων «που σκληραγωγήθηκαν στις αλάνες με ματωμένα γόνατα και δε μασάνε από ιώσεις», χρησιμεύουν μόνο για τόνωση του πατριωτικού φρονήματος των αγραμμάτων. Αλλά δεν είμαστε όλοι πρόβατα.

Φάρμακο για να γιατρευτούν οι βασανισμένοι ασθενείς του Covid-19, διασωληνωμένοι και μη, δε βρέθηκε.

Εμβόλιο που να επιτρέπει αισιοδοξία για καταπολέμηση της συμφοράς δεν παρασκευάστηκε.

Tρόποι για να λειτουργήσει η κοινωνία μας χωρίς σοβαρό ρίσκο δεν ανακαλύφθηκαν.

Αριθμοί που να δείχνουν ότι νικήσαμε το τέρας καλύτερα από ότι το «νίκησαν» χώρες με παρόμοια χαρακτηριστικά (π.χ. οι βαλκανικές) δεν υπάρχουν.

Ενδείξεις ότι ο Έλληνας συμμορφώνεται με τας υποδείξεις και έχει την ατομική ευθύνη κορώνα στο κεφάλι του δεν εμφανίστηκαν.

Εθνικό σύστημα υγείας που να αντέχει πιθανή έξαρση της πανδημίας εξακολουθούμε να μην έχουμε.

Επαρκείς προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δεν έγιναν.

Κατάλληλες για να υποδεχθούν την επόμενη μέρα υποδομές δεν κατασκευάστηκαν.

Το μοναδικό στοιχείο που δοκιμάστηκε στις 5-6 εβδομάδες που προηγήθηκαν ήταν η αντοχή της έγκλειστης κοινωνίας στην αστυνομοκρατία, καθώς και τα γαλάζια αντανακλαστικά στην πατροπαράδοτη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Η κυβέρνηση επαίρεται για την «αποτελεσματική» αντιμετώπιση της πανδημίας και για τους επαίνους που εισπράττει από ποικίλες πηγές εντός και εκτός Ελλάδας, αλλά η επιτυχία της έγκειται σε μία και μοναδική, εμβληματική κίνηση: στην έγκαιρη εφαρμογή του lockdown.

Η σχετική απόφαση δεν ήταν τόσο έγκαιρη όσο διαφημίζεται σε σύγκριση με άλλες χώρες, τα δε στεγανά της έμπαζαν νερά από χίλιες μεριές.

Το αστείο σύστημα με τα sms επιτρέπει στους πολίτες να κυκλοφορούν όποτε τους καπνίσει, οι εκκλησίες έμειναν μισάνοιχτες για να μη δυσαρεστηθούν οι παπάδες, τα αεροδρόμια ήταν μπάτε και βγάτε σκύλοι αλέστε πριν περιοριστούν από τις εταιρίες οι πτήσεις, ο έλεγχος για την εφαρμογή των περιορισμών υπήρξε σπασμωδικός και πάει κλαίγοντας.

Σε κάθε περίπτωση, το γκουβέρνο καμαρώνει για την υιοθέτηση μέτρων που ήταν όχι υγειονομικού χαρακτήρα, αλλά αστυνομικά, κάτι σαν άσκηση ολοκληρωτισμού σε καιρό δημοκρατίας – ή έστω δημοπρασίας. Κάτι τέτοια ανδραγαθήματα με πηλίκιο είναι η ειδικότητά της.

Το «επιτελικό» κράτος έπαιξε όχι για τον γιατρό, αλλά τον χωροφύλακα. Ανέκραξε ένα αυστηρό «απαγορεύεται» και ξαμολύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει την απαλλαγή του από τους ταραχοποιούς, τους αντιρρησίες και τους λοιπούς Ρουβίκωνες.

Όσο πιο άδειοι οι δρόμοι, τόσο το καλύτερο, στα μάτια τιτάνων της δημοκρατίας όπως ο Βορίδης, ο Γεωργιάδης και ο Πλεύρης. Υπό αυτές τις συνθήκες γύψου, η 21η Απριλίου εορτάστηκε σε ορισμένους κύκλους σαν να ήταν μια νέα εθνοσωτήριος. Έστω, χωρίς ερπύστριες.

Οφείλουμε να ομολογήσουμε, ότι αυτή η κυβέρνηση τρομάζει και τον κορονοϊό. Ίσως, αυτό να είναι το επιχείρημά της, για το γενναίο άνοιγμα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Έτσι και αλλιώς, φαίνεται ότι τους τουρίστες τους έχουμε ξεγραμμένους μέχρι νεωτέρας. Ποιος φανταζόταν ότι ο Μητσοτάκης θα ολοκλήρωνε το «διάγγελμά» του χωρίς να ξεστομίσει ούτε μία λέξη για τον τουρισμό;

Μας ευχαρίστησε, μας παίνεψε, δήλωσε ευγνώμων για τον κλήρο αλλά τσιμουδιά για τους γιατρούς, μας ενημέρωσε ότι πηδήξαμε, αλλά δεν είπε το παραμικρό για τον τομέα από τον οποίο εξαρτάται εν πολλοίς η επιβίωση της ελληνικής οικονομίας.

Για τα περαιτέρω, μας παρέπεμψε σε κάτι ΔΑΠίτες με excelάκια, που και αυτοί δεν είπαν τίποτε για το φλέγον θέμα. Γραμματείς και φαρισαίοι. Ούτε καν υπουργοί.

Από τα χείλη του πρωθυπουργού δεν ακούσαμε τίποτε για τα εποχικά ξενοδοχεία, τίποτε για τα αεροπορικά δρομολόγια που έχουν από καιρό διακοπεί, τίποτε για την υποχρεωτική καραντίνα στην οποία υπάγονται οι επισκέπτες από το εξωτερικό.

Μάθαμε όμως για τις εκκλησίες που θα ανοίξουν διάπλατα στα μέσα Μαϊου, για τα σπα, για τα ΚΤΕΟ και για τα γυμνάσια και λύκεια, που θα επαναλειτουργήσουν άμεσα.

Τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ίσως, ίσως λέμε, ίσως ανοίξουν τον Ιούνιο. Ποιος γονιός με τα σύγκαλά του θα στείλει το παιδί του στο θρανίο για 2-3 εβδομάδες και ποιος παππούς θα βγει από το σπίτι για να το παραλάβει μετά το μάθημα;

Σημειωτέον ότι οι ευπαθείς ομάδες δεν εξαιρέθηκαν από την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Από Δευτέρα, ο 85χρονος παππούς κυκλοφορεί κανονικά και με τον νόμο.

Ώρα, λοιπόν, να παίξουμε τον γιατρό όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει τον πρωθυπουργό με περισπούδαστο ύφος μίστερ Μπιν, μπας και διασώσουμε εαυτούς και αλλήλους. Ο μοναδικός μας σύμμαχος είναι αυτός που βλέπουμε κάθε πρωί στον καθρέφτη μας.

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…