Κεραυνός εν αιθρία… και η Babushka της διαπλοκής

Σαν κεραυνός εν αιθρία… έπεσαν τόσες ειδήσεις μαζεμένες. Αρχικά η κατάθεση Τσουκάτου για τα 16 δισ. δραχμές που έδωσαν εταιρείες και μπήκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ. 

artwork Babushka

Έπειτα η συνέντευξη και η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και εσχάτως οι ποινικές διώξεις 9 ταμιών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αναφορικά με τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων τους. Κάθε φορά που δίνει συνέντευξη ο Σημίτης πρέπει να περιμένουμε τον επόμενο… κεραυνό εν αιθρία. Όποια πέτρα κι αν σηκώσει κάποιος δικαστής, εισαγγελέας, ανακριτής ή δημοσιογράφος, πάντα στο κέντρο θα βρίσκει τον πρώην πρωθυπουργό.  Η έννοια ‘διαπλοκή’, τόσες φορές που την έχουμε ακούσει, έχει χάσει πια τη βαρύτητά της. Έχει γίνει συνήθεια. Όταν έχεις πάρει τόσα δανεικά και αγύριστα και τα έχεις… φορτώσει στην κοινωνία είσαι κάτι άλλο, κάτι άρρωστο και προβληματικό. Κάτι επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια, αρμονία και τάξη.

Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ χρεοκόπησαν τη χώρα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ λέρωσαν και λερώνουν οτιδήποτε ακουμπάνε. Αν θυμηθούμε κάποια πράματα από την αρχή της κρίσης, θα παρατηρήσουμε ότι η συμμαχία τους ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη. Οι άνθρωποι που στελέχωσαν τη συμμαχία κατηγορούνται σήμερα όχι μόνο πολιτικά αλλά κυρίως ποινικά. Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να καταλάβουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί διέθεταν ένα ασκέρι υποτακτικών… τώρα και συνενόχων… οι οποίοι μέσα από το θεσμικό τους ρόλο λειτουργούσαν σαν κοινοί λωποδύτες.

Η Τράπεζα της Ελλάδας και η Διοίκησή της έχουν τεράστια ευθύνη. Μένει μία ακόμη μελλοντική συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, ώστε να λειτουργήσει ως προάγγελος ποινικών διώξεων σε βάρος τους. φυσικά, όταν θα γίνει αυτό, πάλι η είδηση θα πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία… κάποιος από το περιβάλλον του Κώστα Σημίτη… διώκεται.

Το σύστημα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι μια τοξική Babushka διαφθοράς. Όλα τα μέρη που το αποτελούν καλύπτονταν μεταξύ τους και προστάτευαν τα συμφέροντά τους, πάντα σε βάρος της κοινωνίας και του λαού. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, έπρεπε να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Χρειάζονταν όμως μια τάση, όχι ακριβώς ιδεολογία (γιατί ιδεολογία δεν έχουν), ένα κοινό τόπο που να είναι η καρδιά της Babushka και να τους ενώνει. Αυτό επετεύχθη με τον «αρχιερέα» της διαπλοκής και φυσικά ενεργοποιώντας μια περιφερειακή δύναμη για παν ενδεχόμενο. Ένα ποτάμι για σιγουριά γύρω-γύρω από τη Babushka. Τα πράγματα όμως για κακή τους τύχη άλλαξαν. Ο λόγος δεν ήταν τόσο ο Σύριζα όσο η αγανάκτηση του λαού. Η αλήθεια είναι ότι προς αυτή την κατεύθυνση βοήθησαν οι περισσότερες αυθόρμητες αριστερές και κομμουνιστικές κινήσεις, που κινητοποίησαν τον κόσμο, παρόλες τις αντιθέσεις και αντιρρήσεις των ηγεσιών τους.

Η απόδοση της δικαιοσύνης όμως αργεί. Το σύστημα της διαφθοράς, λόγω της τεράστιας γραφειοκρατίας και της εξίσου ανάλογης πολυνομίας, νιώθει να προστατεύεται. Βλέπεις η Babushka ήδη από το 2003 είχε αρχίσει να νομοθετεί νόμους, που θα την γλύτωναν στο μέλλον. Τώρα όμως σταδιακά επιβεβαιώνονται και αποδεικνύονται όλα αυτά, που τόσα χρόνια ο κόσμος υπονοούσε ή εξέφραζε ως αίσθηση. Η Babushka άρχισε να ραγίζει και από τις ρωγμές διακρίνεται ο πρώην πρωθυπουργός και τ’ ασκέρι του.

Στο σημείο που βρισκόμαστε οι ΄κεραυνοί εν αιθρία’ πρέπει να απαντηθούν από την δικαιοσύνη με αστροπελέκια, ώστε να μη λέμε στο μέλλον ό,τι λέμε σήμερα για τους δωσίλογους και ταγματασφαλίτες της κατοχής, οι οποίοι για τα εγκλήματά τους δεν δικάστηκαν ποτέ. Από τη μία η αλήθεια πρέπει να ειπωθεί και αυτή είναι η υποχρέωση της κυβέρνησης και από την άλλη οι δικαστές και οι εισαγγελείς να αποδώσουν δικαιοσύνη. Ο Σύριζα έχει υποχρέωση να πει την αλήθεια χωρίς μεταφορές και αλληγορίες, παραβολές και συμβολισμούς. Πρέπει να κυριολεκτεί. Όταν σε ρωτάνε οι δουλοπρεπείς δημοσιογράφοι των ΜΜΕ για τον Παύλο Πολάκη, τη Μυρσίνη Λοΐζου, τον Πέτρο Κόκκαλη, τον Νίκο Γραικό, τον Δημήτρη Πλουμπίδη κ.α θα απαντάς ευθέως και χωρίς φοβικά σύνδρομα. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μέλη συμμορίας όπως τα μέλη της Babushka που πρέπει να καλύψεις, αλλά σύντροφοί σου.

Αυτοί που πρέπει όχι μόνο να νιώθουν ντροπή αλλά και πολύ κοντά τα κάγκελα του Κορυδαλλού δεν είναι οι αριστεροί αλλά στελέχη, ταμίες, κουμπάροι, καταδικασμένοι και υπόδικοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο Σύριζα πρέπει να καταλάβει ότι ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος να παρασύρεται από τα κανάλια και τις δημοσκοπήσεις του ελέους. Θέλει την αλήθεια.

Πρέπει να λέει την αλήθεια στον κόσμο κυριολεκτώντας, με γενναιότητα και θάρρος να υπερασπίζεται τις αποφάσεις και τους συντρόφους του. Να μην φοβάται σε κάθε ευκαιρία να υπερασπίζεται τόσο το Δημοψήφισμα του 2015 (για το οποίο θα γράψω εκτενές άρθρο όσο πλησιάζει η επέτειος) όσο και τη συμφωνία των Πρεσπών. Να υπερασπίζεται τους ανθρώπους που πλαισιώνουν τον πρωθυπουργό, τους υπουργούς του και τους υποψήφιους των ευρωπαϊκών και περιφερειακών εκλογών. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει η χώρα να αποτελεί το κατάλληλο μέρος για να εμφανίζονται οι πολιτικές και τραπεζικές διεφθαρμένες συμμορίες. Αυτό με… ναι μεν αλλά… δεν γίνεται.

Ούτε παιδεραστές, ούτε πληρωμένους, ούτε διαπλεκόμενους, ούτε διεφθαρμένους, ούτε προδότες του λαού έχει η αριστερά ούτε κάτι άλλο παρόμοιο. Ούτε διεθνή εντάλματα βγήκαν για κανένα μέλος του Σύριζα, ούτε offshore υπάρχουν. Ούτε δανεικά και αγύριστα πήραν, ούτε ανακαίνισαν τα γραφεία του Σύριζα εφοπλιστές. Γι’ αυτό δεν χρειάζεται να λειαίνει κανείς τις γωνίες και να νιώθει ενοχές για όλες της αμαρτίες της ζωής. Έπαψαν οι εποχές που κάποιος πάει φυλακή επειδή είναι αριστερός ή κομμουνιστής. Δεν απολογείσαι, λες την αλήθεια.

Ο Σύριζα και η ευρύτερη αριστερά δεν έχουν να ντρέπονται για τίποτα. Ο Σύριζα δεν έχει ούτε λόγο ούτε χρόνο για αυτοθυματοποίηση και λιποψυχία. Όταν κάποιος έχει διαλέξει την Λοΐζου για υποψήφια και αυτή μένει μόνη να αντιμετωπίσει την καλά εκπαιδευμένη διαπλοκή των νεοφασιστικών ΜΜΕ, τότε δεν φταίει αυτός που τη διάλεξε αλλά οι υπόλοιποι που έκαναν πίσω. Η παραίτηση της Λοΐζου από υποψήφια με το Σύριζα δεν διόρθωσε τα πράγματα, δικαίωσε την Babushka.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.