Newsroom

Newsroom

Kεράσια: Καλοκαιρινά, φρέσκα και θρεπτικά!

Κόκκινα, γλυκά και ζουμερά, τα κεράσια ωριμάζουν μόνο το καλοκαίρι. Μπορεί, λοιπόν, να έχουμε την ευκαιρία να τα απολαμβάνουμε μόνο μερικές εβδομάδες το χρόνο, αλλά η αναμονή σίγουρα αξίζει!

575c26c01dc524b9448b476c

Τι μας προσφέρουν

Τα κεράσια, που πιστεύεται ότι προέρχονται από την Κερασούντα της Μικράς Ασίας (από όπου και πήραν το όνομά τους), εμφανίζονται στην αγορά στις αρχές Ιουνίου και τα βρίσκουμε μέχρι και τον Ιούλιο, ενώ θεωρούνται εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία. Περιέχουν ανθοκυανίνες, στις οποίες οφείλουν το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους, είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος, ενώ θεωρούνται από τα πλουσιότερα φρούτα σε φλαβονοειδή, τα οποία έχουν καρδιοπροστατευτική δράση. Παράλληλα, αποτελούν πλούσια πηγή φυτικών ινών, συμβάλλοντας έτσι στην καλή λειτουργία του εντέρου, περιέχουν σημαντική ποσότητα καλίου, το οποίο βοηθάει στην καλύτερη ρύθμιση της πίεσης, είναι πλούσια σε βιταμίνη C, γνωστή για την αντιοξειδωτική της δράση και τη συμβολή της στην ενίσχυση της φυσικής άμυνας του οργανισμού και περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις, που έχει συσχετιστεί με την αντιμετώπιση της αϋπνίας.

Τεστ φρεσκάδας

Βεβαιωθείτε ότι τα κοτσάνια τους είναι πράσινα και όχι ξεραμένα. Τα φρέσκα κεράσια έχουν λαμπερό χρώμα, είναι σφριγηλά και στεγνά, χωρίς αλλοιώσεις στη σάρκα τους. Μην σας προβληματίζουν όσα έχουν διπλούς καρπούς. Αυτό οφείλεται στις καιρικές συνθήκες ή στην κακή γονιμοποίηση, αλλά η κατανάλωσή τους δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο. 

Στην κουζίνα

Τρώγονται σκέτα, αλλά φτιάχνουν επίσης μοναδική κερασόπιτα, γευστικότατο γλυκό του κουταλιού και υπέροχη . Δίνουν νοστιμιά σε τάρτες και κέικ, μπορούν να αντικαταστήσουν τις φράουλες σε συνταγές, όπως η Pavlova ή απλώς να τηγανιστούν και να πασπαλιστούν με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Τολμήστε να τα συμπεριλάβετε και στη μαγειρική σας, ξεκινώντας από ένα χοιρινό φιλέτο με σάλτσα κεράσι! Μην ξεχνάτε επίσης ότι τα κουκούτσια των κερασιών δίνουν άρωμα στο μπράντυ. 

Στο ψυγείο

Τα κεράσια διατηρούνται για λίγες μέρες στο ψυγείο. Αποθηκεύστε τα -μαζί με τα λαχανικά- στα χαμηλά ράφια. 

Tip

Πριν τα καταναλώσετε, αφήστε τα λίγη ώρα εκτός ψυγείου για να ανακτήσουν το άρωμα και τη γεύση τους.  

Πηγή: vita.gr 

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Screenshot 2024 05 04 184604

Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι μετά από τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες

Οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Βραζιλία έχουν στοιχίσει τη ζωή…

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

androulakis

Ανδρουλάκης για Ανάσταση: Tην ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα…