ΘΚ

ΘΑΝAΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

Κεραμιδαριό

Του Θανάση Καρτερού Θα έπρεπε να ανησυχεί -και μάλιστα σοβαρά- για τη στάμνα που σπάει μπροστά στα μάτια του στη…

soible gelastos 0

Του Θανάση Καρτερού

Θα έπρεπε να ανησυχεί -και μάλιστα σοβαρά- για τη στάμνα που σπάει μπροστά στα μάτια του στη Γαλλία. Για τη στάμνα που ισορροπεί ασταθώς κάτω από την πίεση του ξενοφοβικού AfD στη Γερμανία. Και σίγουρα για τη στάμνα που τραμπαλίζεται, πέφτει και ζαλίζεται, στην Ευρώπη (του), καθώς το φαιό κύμα διογκώνεται. Κι όμως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη μέση του κεραμιδαριού που η πολιτική του ήδη προκαλεί, έκρινε σκόπιμο να εξαπολύσει στη δημοσιότητα προειδοποιήσεις για το σταμνάκι του Τσίπρα.

Τα γιατί και τα διότι δεν είναι καθόλου αδιευκρίνιστα. Για τον Σόιμπλε οι σκληρές δηλώσεις στις παραμονές ή κατά τη διάρκεια μιας διαπραγμάτευσης είναι πάντα η προετοιμασία πυροβολικού για όσα θέλει να επιβάλει. Στη δική μας περίπτωση ρίχνει μεγαλύτερες οβίδες, μιας και τη σημερινή ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει να τη βλέπει στα μάτια του. Δεν τη χωνεύει. Δεν την πάει, πώς το λένε. Έκανε, κάνει, και θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να τσαλακωθεί, να ηττηθεί, να φύγει από τα πόδια του ο Τσίπρας, μαζί με το σταμνάκι του.

Δεν παρασύρθηκε συνεπώς από κάποια γερμανική εμπάθεια -αν κι αυτό παίζει για τον συγκεκριμένο τον ρόλο του- όταν είπε όσα είπε για τη στάμνα, για την ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία, για τις κυβερνητικές ολιγωρίες και λοιπά. Επέλεξε να επιτεθεί στην αριστερή ελληνική κυβέρνηση. Και έτσι πήρε εμμέσως, πλην σαφώς, θέση για όσα αυτή τη στιγμή συμβαίνουν στην Ευρώπη. Τα οποία απειλούν δημοκρατικές κατακτήσεις, ανθρώπινα δικαιώματα, την ίδια την Ένωση την οποία υποτίθεται ότι στηρίζει με όσα επιβάλλει.

Ε, του Σόιμπλε ο Τσίπρας τού φταίει! Σίγουρα θα προτιμούσε τον Σαμαρά, τον Γεωργιάδη, ή ακόμα καλύτερα κάποια Λεπενίδου ως πρωθυπουργό της Ελλάδας. Κι αν όλοι αισθάνονται τις προσεισμικές δονήσεις στο ευρωπαϊκό έδαφος, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε μια δύναμη που ενοποιεί και εμπνέει την Ευρώπη του Διαφωτισμού, κόντρα στην Ευρώπη του σκοταδισμού, στα παλιά του τα παπούτσια. Αυτός ανησυχεί -χα, χα, χα, που γράφουν στο Facebook- για το δικό μας λαγήνι κι όχι για το δικό του κεραμιδαριό.

Θα τον μαζέψει η Μέρκελ; Ποιος ξέρει. Πάντως αν αυτός και οι φίλοι του συνεχίσουν τις κοτρόνες, στάμνα για στάμνα δεν θα μείνει στην Ευρώπη…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…