Κεραμέως: Εμβολιαστικό κέντρο σε κάθε πανεπιστήμιο – Ευθύνη των πρυτανικών αρχών η τήρηση μέτρων και ο έλεγχος των test

Αυταρχισμός χωρίς σχέδιο για την Νίκη Κεραμέως που λίγες μέρες πριν το άνοιγμα των πανεπιστημίων κρύβεται πίσω από τις πρυτανικές αρχές και δεν ξεκαθαρίζει ποιος θα είναι υπεύθυνος για την τήρηση μέτρων και τον έλεγχο των test

5090298

Συζητήσεις σε προχωρημένο στάδιο για τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων σε όλα τα πανεπιστήμια αποκάλυψε η Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN. 

H Υπουργός Παιδείας σχολίασε ότι τα ποσοστά των εμβολιασμένων της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας είναι ήδη αρκετά υψηλά και πως κάτι τέτοιο θα επιταχύνει τα ήδη θετικά ποσοστά εμβολιασμού.

Σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων αλλά και τον έλεγχο των test που αναγκαστικά καλείται να κάνει δυο φορές τη βδομάδα κάθε μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας που δεν φέρει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, η Κεραμέως πέταξε και πάλι το μπαλάκι στους Πρυτάνεις.

Η ίδια σχολίασε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές στη δικαιοδοσία των οποίων φαίνεται να βρίσκεται η ευθύνη για την τήρηση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί από την κυβέρνηση για την ομαλή δια ζώσης επαναλειτουργία των πανεπιστημίων, καθώς και για τον έλεγχο των πιστοποιητικών για τα rapid test και τα εμβόλια.

Ωστόσο, τίποτα ακόμα δεν έχει κλειδώσει παρότι βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν από το άνοιγμα των Πανεπιστημίων και ενώ η Νίκη Κεραμέως έχει εξαγγείλει σε όλους τους τόνους ότι «δεν θα προσέρχεται κανείς στο πανεπιστήμιο αν δεν τηρεί αυτές τις προϋποθέσεις ασφάλειας».

Θα μπορούσε φυσικά κανείς να ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων και για αυτό το λόγο εναποθέτει την χάραξη και την υλοποίηση του σχεδιασμού για την τήρηση μέτρων και τον έλεγχος των test στις πρυτανικές αρχές. Εν προκειμένω όμως η καταπάτηση του ακαδημαϊκού ασύλου για την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας κόντρα στις φοιτητικές και πρυτανικές αποφάσεις, δείχνει πως για ακόμα μια φορά ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τον περιορισμό της πανδημίας εξαντλείται σε έναν αυταρχικό σόου χωρίς σχέδιο.

Είναι μάλλον προφανές ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη για την υλοποίηση των μέτρων ανοίγοντας έτσι ένα ακόμα μέτωπο με τους φοιτητές.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα εδώ:

 

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…