ΚΕΠ: Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου σε τρεις μέρες μέσω ηλεκτρονικής αίτησης

cover
NewsRoom 23/12/2014 | 15:56

Τη δυνατότητα να παραλαμβάνουν αντίγραφο Ποινικού Μητρώου σε διάστημα τριών ημερών από την κατάθεση της ηλεκτρονικής αίτησης, προσφέρουν τα ΚΕΠ στους πολίτες.
Συγκεκριμένα, η εν λόγω υπηρεσία μειώνει δραστικά τον χρόνο έκδοσης του αντιγράφου αφού μέχρι πρότινος χρειάζοταν περίπου 20 με 25 ημέρες μετά την κατάθεση της αίτησης για να εκδοθεί.

Η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε έπειτα από τη σύνδεση των 1.060 Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών με το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Εθνικού Ποινικού Μητρώου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, 

Αναλυτικά η διαδικασία:

  • Κατάθεση ηλεκτρονικής αίτησης 
  • Παραλαβή της εκτυπωμένης αίτησης η οποία φέρει αριθμό πρωτοκόλλου (μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μελλοντικά)
  • Σε διάστημα τριών ημερών παραλαβή του Αντιγράφου Ποινικού Μητρώου από το ΚΕΠ

Σημειώνεται ότι η αίτηση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά από τους πολίτες και από το σπίτι τους. Στην περίπτωση αυτή, εάν δεν διαθέτουν προσωπικό εκτυπωτή, μπορούν με την ταυτότητά τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους να την τυπώσουν και να την παραλάβουν από οποιοδήποτε κατάστημα ΚΕΠ.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων δέκα μηνών του 2014 (Ιανουάριος -Οκτώβριος) έχουν δοθεί με τη νέα υπηρεσία 87.114 αντίγραφα Ποινικού Μητρώου σε σύγκριση με τα 73.071 αντίγραφα που δόθηκαν μέσα στο 2013 μέσω του συμβατικού τρόπου.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.