Κεντροδεξιός "και μάλιστα μετριοπαθής" δηλώνει ο Τζιτζικώστας. Με το Βορίδη υπαρχηγό;

Κατηγορηματικά αρνήθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να διασπαστεί αν εκλεγεί εκείνος αρχηγός, στις 20 Δεκέμβρη, αποκρούοντας παράλληλα τις κατηγορίες που του έχουν προσάψει πως είναι "ακραίος". Με δεδομένη όμως την υποστήριξη που απολαμβάνει από το Μάκη Βορίδη, ποιός τον πιστεύει;

tzitzikostas vouli 5

Κατηγορηματικά αρνήθηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να διασπαστεί αν εκλεγεί εκείνος αρχηγός, στις 20 Δεκέμβρη, αποκρούοντας παράλληλα τις κατηγορίες που του έχουν προσάψει πως είναι “ακραίος”. Με δεδομένη όμως την υποστήριξη που απολαμβάνει από το Μάκη Βορίδη, ποιός τον πιστεύει;

“Στις εκλογές η επιχειρηματολογία που ακούγεται, πολλές φορές αγγίζει τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Μέχρι τις εκλογές δε θα απορήσω αν ακούσω ότι ενδεχομένως έχω και το 666 στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου γραμμένο. Λέω λοιπόν ξεκάθαρα, είμαι κεντροδεξιός, το έχω πει και δε θα κουραστώ να το λέω. Και μάλιστα μετριοπαθής, πιστεύω στον κοινωνικό φιλελευθερισμό”, είπε στο ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

“Σας το λέω λοιπόν ξεκάθαρα, θέμα διάλυσης ή διάσπασης της ΝΔ, στην περίπτωση που εκλεγώ αρχηγός την Κυριακή στις 20 Δεκεμβρίου, δεν υπάρχει. Ξεκάθαρα. Όχι από εμένα μόνο, αλλά από κανέναν, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή, η μόνη δύναμη, η οποία μπορεί να αντιπαρατεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στον κ. Τσίπρα και να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατηφόρα που έχει πάρει η χώρα σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο τα οικονομικά και τα κοινωνικά, αλλά και τα εθνικά, τα θέματα παιδείας, τα θέματα ασφάλειας. Είδαμε τι έγινε χθες. Η μόνη δύναμη που μπορεί να φρενάρει αυτή την κατάσταση είναι η ΝΔ” συνέχισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Αυτός που θέλει επαναφορά του Σαμαρά χωρίς εκλογές, συν-αρχηγός του Τζιτζικώστα;

Στις 26 Νοεμβρίου ο πλέον “πρωτοκλασσάτος” υποστηριχτής της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα, Μάκης Βορίδης, είχε πει στη Βουλή πως αν η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, μπορεί να παραδώσει την εξουσία στον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να μεσολαβήσουν εκλογές, δηλαδή στον πρωθυπουργό που ο ελληνικός λαός “μαύρισε” στις 20 Ιανουαρίου. Τόσο δημοκράτης είναι ο Μάκης Βορίδης.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας όμως δεν έχει απαρνηθεί την υποστήριξη του διόλου “μετριοπαθούς” Μάκη Βορίδη. Όχι μόνο δεν την έχει απαρνηθεί αλλά δεν έχει διαψεύσει τα σενάρια που θέλουν τον πρώην υπουργό Υγείας, πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ και πρώην γ.γ. της νεολαίας της Χούντας να γίνεται επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας εξαιτίας του κωλύματος του Απόστολου Τζιτζικώστα να εκλεγεί βουλευτής μέχρι το 2019. 

Για να γίνει αντιληπτή η πολιτική σημασία ενός τέτοιου ενδεχομένου, ο πρώην βουλευτής του ακροδεξιού ΛΑΟΣ και πρώην γ.γ. της νεολαίας της Χούντας θα γίνει θεσμικά το νούμερο 2 στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο μιας άτυπης διαρχίας που εκ των πραγμάτων θα υπάρξει στο κόμμα, αν οι νεοδημοκράτες εκλέξουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα πρόεδρο του κόμματος.

ΦΩΤΟ: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, eurokinissi

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…