Κέντρο Υγείας στη Μόρια σε χρόνο ρεκόρ με… Ολλανδική χρηματοδότηση

H ελληνική κυβέρνηση αφού έκλεισε την ειδικά διαμορφωμένη δομή έκτακτης ανάγκης των Γιατρών χωρίς Σύνορα στη Μόρια, για την ανίχνευση, νοσηλεία και θεραπεία των αιτούντων άσυλο, την ίδια μέρα ανακοινώνει άνοιγμα νέας δομής με τον ίδιο ακριβώς σκοπό και σε χρόνο ρεκόρ μάλιστα , δηλαδή σε ένα μήνα.

ΚΥΤ ΜΟΡΙΑΣ

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος stonisi, με χρηματοδότηση της Ολλανδικής Κυβέρνησης, το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δημιουργεί σε νοικιασμένη έκταση 25 στρεμμάτων απέναντι από το ΚΥΤ της Μόριας δομή εξέτασης και περίθαλψης ασθενών αιτούντων άσυλο. Μάλιστα το φιλόδοξο στόχο πρέπει να είναι έτοιμο στις 20 Αυγούστου ώστε να εγκαινιαστεί από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου κατά την τελευταία μέρα της επίσκεψης της στη Λέσβο, και για  το λόγο αυτό το Υπουργείο μετανάστευσης και Ασύλου, από σήμερα επιδόθηκε σε έναν αγώνα δρόμου. 

Παράλληλα με  τη χρηματοδότηση της Ολλανδικής Κυβέρνησης (το τονίζουμε αυτό) θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες οι οποίες σύμφωνα με το νόμο δεν χρήζουν οικοδομικής άδειας εφόσον γίνονται από το Ελληνικό κράτος για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Ήδη έχουν αγοραστεί και κατευθύνονται προς τη Λέσβο όλες οι προκατασκευασμένες κτηριακές εγκαταστάσεις ενώ η δομή θα περιλαμβάνει χώρους εξέτασης ασθενών, παροχής πρώτων βοηθειών και άλλων ιατρικών εργασιών ενώ θα υπάρχει και υποδομή βραχείας νοσηλείας.

Πηγές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου σημείωσαν ότι «πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά στην κατεύθυνση της αποσυμφόρησης τους, το Νοσοκομείο Μυτιλήνης αλλά και το Κέντρο Υγείας της πόλης. Θα βοηθήσει δηλαδή σημαντικά το δημόσιο σύστημα παροχής υπηρεσιών υγείας που είναι μήνες τώρα σε συναγερμό λόγω της πανδημίας του κορονοϊού covid 19». 

Το οξύμωρο είναι όπως αναφέρει η Aggeliki Bourada, σε ανάρτηση της, ότι η ελληνική κυβέρνηση και δη το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έκαναν ότι μπορούσαν για να κλείσουν την την ειδικά διαμορφωμένη δομή έκτακτης ανάγκης των Γιατρών χωρίς Σύνορα στη Μόρια, για τον ίδιο ακριβώς σκοπό, γιατί διαπιστώθηκαν,  πολεοδομικές παραβάσεις, λέει, και δεν μπορούσε να ξεπεραστεί τούτο το εμπόδιο. Το αμέσως επόμενο παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η  δομή έκτακτης ανάγκης των Γιατρών χωρίς Σύνορα-για τον ίδιο σκοπό με την νέα δομή που θα δημιουργηθεί-ήταν πλήρως εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα υλικά και στελεχωμένη με προσωπικό έμπειρο σε επιδημικές συνθήκες ενώ δεν στοίχισε απολύτως τίποτα στο ελληνικό κράτος.

Τώρα όμως που υπάρχει Ολλανδική χείρα βοηθείας… κάποιοι μυρίστηκαν χρήμα και αμέσως έσπευσαν σε χρόνο ρεκόρ να στήσουν νέο Κέντρο Υγείας  έκτακτης ανάγκης! 

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…