Κεν Λόουτς και Εμίρ Κουστουρίτσα μίλησαν για «Ιντεάλ» και «Άστορ»

Ο βετεράνος και πολυβραβευμένος (δύο Χρυσοί Φοίνικες μεταξύ άλλων) σκηνοθέτης Κεν Λόουτς ενημερώθηκε από τον κριτικό κινηματογράφο και διευθυντή του φεστιβάλ Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου Νίνο Φένεκ Μικελίδη για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα των δύο ιστορικών αιθουσών της Αθήνας.

ideal

Κατανοώντας απόλυτα τον κίνδυνο του λουκέτου για τους κινηματογράφους Ιντεάλ και Άστορ παραχώρησε στον κύριο Μικελίδη την παρακάτω δήλωση:

«Υποστηρίζουμε όλοι μας σθεναρά τον αγώνα σας να διαφυλάξετε τα ιστορικά σας σινεμά. Αποτελούν τμήμα της κουλτούρας της πόλης. Τμήμα της Ιστορίας της. Οι επισκέπτες έρχονται για να δουν τις διάφορες πτυχές του παρελθόντος σας. Όσα περισσότερα επιτρέπουμε στους επιχειρηματίες να καταστρέφουν, τόσοι λιγότεροι άνθρωποι θα μας επισκέπτονται και λιγότεροι άνθρωποι θα βλέπουν τις ταινίες μας. Οι αίθουσες είναι αναγκαίες. Η καμπάνια σας είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του χαρακτήρα της θαυμάσιας πόλης σας».

Το ίδιο έπραξε και ο σερβοβόσνιος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα με τη δική του δήλωση και πάλι στον κύριο Μικελίδη η οποία αναφέρει τα εξής:

«Συμμερίζομαι την οργή σας! Σοκαρίστηκα όταν πληροφορήθηκα πως αίθουσες όπως το ΙΝΤΕΑΛ (όπου περισσότερες από μια φορά είχα ο ίδιος την ευκαιρία να συναντήσω το ελληνικό κοινό, όταν προσκλήθηκα και τιμήθηκα για το έργο μου από το φεστιβάλ Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου), το ΑΣΤΟΡ και η ΙΡΙΔΑ, θα κατεδαφιστούν για να δώσουν τη θέση τους σε τουριστικά ξενοδοχεία! Κι αυτό σε μια περίοδο που εμείς, οι κινηματογραφιστές, και οι πιστοί μας θεατές, δεν προσβλέπουμε μόνο στην προβολή των ταινιών μας στις αίθουσες αλλά ενθαρρύνουμε το κτίσιμο περισσότερων αιθουσών, που είναι οι μόνοι χώροι για τους οποίους γυρίζονται οι ταινίες μας. Οι κινηματογραφικές αίθουσες είναι οι μόνοι χώροι όπου οι άνθρωποι συναντιούνται, μοιράζονται τα συναισθήματά τους, συζητούν και έρχονται σε επαφή και κατανόηση, συναισθήματα και επαφές που το διαδίκτυο, οι πλατφόρμες και το home Cinema αδυνατούν να προσφέρουν. Για μένα η κατεδάφιση παρόμοιων σημαντικών για την τέχνη του κινηματογράφου κτιρίων είναι έγκλημα ενάντια στον πολιτισμό και ελπίζω οι υπεύθυνοι γι’ αυτό πολιτικοί να το ξανασκεφτούν πριν επιτρέψουν μια τέτοια καταστροφική, απολίτιστη ενέργεια».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…