Κεφαλονιά: Πάνω από 1.600 σπίτια μη κατοικήσιμα

[…]

kefalonia spiti seismos 1

Το πραγματικό μέγεθος της καταστροφής φανερώνουν οι έλεγχοι στην πληγείσα Κεφαλονιά. Μέχρι στιγμής, 1.614 κτίρια έχουν κριθεί μη κατοικίσιμα, ενώ τα 40 έφτασαν τα κατεδαφιστέα. Ο τραγικός απολογισμός έρχεται πριν τη λήξη των ελέγχων, με 4.026 κτίρια να έχουν ελεγχθεί.

Ο πρωτοβάθμιος έλεγχος των 4.026 κτιρίων, που πραγματοποιήθηκε σε Αργοστόλι, Ληξούρι και Ιθάκη, ξεκίνησε στις 27 Ιανουαρίου και έληξε στις 10 Φεβρουαρίου. Ο δευτεροβάθμιος έλεγχος, οι αυτοψίες δηλαδή στα ακατάλληλα κτίρια, ξεκίνησε στις 10 Φεβρουαρίου και μέχρι προχθες είχαν ελεγχθεί 1.579 από αυτά, με το 30% (469) να χαρακτηρίζονται πράσινα, 62% (988) κίτρινα και 8% (122) κόκκινα. 
Από τα 122 προς επανέλεγχο τα 40 πρόκειται να κατεδαφιστούν (2,5% επί του συνόλου των κτισμάτων του δευτεροβάθμιου ελέγχου). Οι έλεγχοι εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν μέχρι την Παρασκευή.

Tο εντυπωσιακό στοιχείο σύμφωνα με τους μηχανικούς, είναι ότι το σύνολο των αυθαιρέτων κτιρίων ή προσθηκών στο νησί υπέστη ζημιά, γεγονός που αναδεικνύει την επικινδυνότητα της νομιμοποίησης αυθαίρετων κατασκευών ύστερα από επιδερμικούς ελέγχους.

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Λαμία-Δηλητηρίαση μαθητών: Τι ανακοίνωσε η εταιρεία που φτιάχνει τα σχολικά γεύματα

Την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης ζήτησαν ορισμένοι γονείς, οι οποίοι μετέβησαν στον εισαγγελέα Λαμίας, ενώ…