ΚΕΕΡΦΑ: Ρατσιστική επίθεση σε βάρος εργάτη από το Πακιστάν

H ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση στα Πατήσια σε βάρος εργάτη από το Πακιστάν. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως το θύμα δέχθηκε χτύπημα με σιδηρογροθιά και του κατάφερε ένα χτύπημα μόλις λίγα εκατοστά πάνω από το ένα του μάτι.

ergatis

«Η κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης με το κλείσιμο των συνόρων, την αναστολή της διαδικασίας ασύλου, τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έχει ανοίξει το δρόμο για τους φασίστες για να ξαναβγούν στους δρόμους με επιθέσεις.» 

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «η κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης με το κλείσιμο των συνόρων, την αναστολή της διαδικασίας ασύλου, τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έχει ανοίξει το δρόμο για τους φασίστες για να ξαναβγούν στους δρόμους με επιθέσεις».

Παράλληλα, καταγγέλλεται πως η Αστυνομία «συγκαλύπτει τη δράση αυτής της ομάδας που δρα στο φως της μέρας σε μια περιοχή όπου δεκάδες αστυνομικοί περιπολούν καθημερινά».

Η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ
Την Τετάρτη στις 2μμ ο μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν Αντνάν Μπάτ ενω κατευθυνόταν προς τον σταθμό Κάτω Πατησίων δέχτηκε επίθεση από μία τριάδα φασιστοειδών.

Οι δράστες βγήκαν από ένα αυτοκίνητο Οπελ μαύρο στην Λ.Ιωνίας και Σερίφου και επιτέθηκαν με αγριότητα στον Αντνάν Μπατ βρίζοντας τους Πακιστανούς. Ο ένας ήρθε απο μπροστά και άρχισε  να τραβάει το τσαντάκι που είχε περασμένο στο σώμα του και άλλοι δύο  τον τραβάγανε από πίσω. Ένας είχε σιδηρογροθιά και του κατάφερε ένα χτύπημα μόλις λίγα εκατοστά πάνω από το μάτι. Γρονθοκοπήθηκε άλλες 14 φορές τουλάχιστον στο κεφάλι και στο σώμα ενώ η τριάδα χτυπούσε σαν αγέλη τον πεσμένο άνθρωπο.

Μία γυναίκα σταμάτησε και βγήκε από το αυτοκίνητο της και έβαλε τις φωνές με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή. Ειδοποίησε μάλιστα την Άμεση Δράση η οποία κατέφθασε μετά από μισή ώρα με περιπολικό που μετέφερε τον τραυματισμένο μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Λαύρας.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η Ενότητα» έχει καταγγείλει δεκάδες περιστατικά με τριμελή ομάδα φασιστοειδών που επιτίθενται σε μετανάστες στην περιοχή χωρίς η Αστυνομία να έχει προχωρήσει σε καμιά σοβαρή έρευνα.

Η κλιμάκωση της ρατσιστικής εκστρατείας της κυβέρνησης με το κλείσιμο των συνόρων, την αναστολή της διαδικασίας ασύλου, τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, έχει ανοίξει το δρόμο για τους φασίστες για να ξαναβγούν στους δρόμους με επιθέσεις.

Η Αστυνομία συγκαλύπτει την δράση αυτής της ομάδας που δρα στο φως της μέρας σε μια περιοχή όπου δεκάδες αστυνομικοί περιπολούν καθημερινά.

Είναι ώρα το αντιφασιστικό κίνημα να αναλάβει τις πρωτοβουλίες στις γειτονιές για να μην μπορούν αν σταθούν οι ομογάλακτοι του Χίτλερ πουθενά. Να πάνε στη φυλακή οι χρυσαυγίτες και τα ορφανά παρακλάδια τους.

Η απάντηση μας θα δοθεί στις 21 Μάρτη με το συλλαλητήριο ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό στην Ομόνοια στις 3μμ

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…