Newsroom

Newsroom

ΚΕΕΡΦΑ: Ποιοι κρύβονται πίσω από τη δολοφονία μετανάστη εργάτη στον Περισσό;

Ποια ήταν τα κίνητρα των δολοφόνων του 23χρονου μετανάστη-εργάτη Σεράζ Σιάζ από το Πακιστάν, τα ξημερώματα του Σαββάτου στον Περισσό κοντά στο γήπεδο της ΑΕΚ;

ΚΕΕΡΦΑ

Όπως σημειώνει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) προσωπικά αντικείμενα του δολοφονημένου άντρα όπως το κινητό βρέθηκαν να είναι δίπλα του γεγονός που βάζει πολλά ερωτήματα για το ποιοι κρύβονται από πίσω.  Η ΚΕΕΡΦΑ τονίζει πως τα στοιχεία συνηγορούν πως η δολοφονία «ήταν ένα ρατσιστικό καρτέρι θανάτου και όχι μεμονωμένο περιστατικό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η δολοφονία με πολλές μαχαιριές του 23χρονου Σιραζ Σαφτάρ, μετανάστη εργάτη από το Πακιστάν το Σάββατο στις 4 π.μ γεννά πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα των δολοφόνων. Εργάζονταν σε λαϊκές αγορές και ξεκίνησε από το σπίτι του στα Άνω Πατήσια για να πάει να δουλέψει όταν κοντά στον σταθμό του Περισσού και στο γήπεδο της ΑΕΚ βρέθηκε μαχαιρωμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες δέχτηκε επίθεση από ομάδα τεσσάρων ατόμων. Μάλιστα προσωπικά του αντικείμενα όπως το κινητό βρέθηκαν να είναι δίπλα του γεγονός που βάζει πολλά ερωτηματικά για τα κίνητρα τους. Ήταν ένα ρατσιστικό καρτέρι θανάτου και όχι μεμονωμένο περιστατικό. Το περιστατικό φέρνει στη μνήμη τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τους Χρυσαυγίτες Στεργιόπουλο και Λιακόπουλο στις 17/1/2013 στα Πετράλωνα όταν και αυτός έφυγε χαράματα για να πάει να δουλέψει σε λαϊκές.
Στην ίδια περιοχή, στην ίδια διαδρομή, δίπλα από τις γραμμές του ΗΣΑΠ, διαχρονικά αρκετοί μετανάστες που εργάζονταν σε λαϊκές δέχτηκαν επιθέσεις από περιπολίες ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής παλιότερα αλλά και πιο πρόσφατα από φασιστοειδή που δρούσαν οργανωμένα στην ευρύτερη περιοχή.

Μάλιστα στον Κόκκινο Μύλο είχαμε μαχαίρωμα μετανάστη στο δρόμο από οργανωμένη ομάδα φασιστοειδών. Είχαμε επίσης τις επιθέσεις των φασιστών της ΠΡΟΠΑΤΡΙΑ σε βάρος μελών της ΚΝΕ και της ΚΕΕΡΦΑ.

Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «η ΕΝΟΤΗΤΑ» κρούει το κώδωνα του κίνδυνου καθώς δύο μέρες πριν στο Περιστέρι υπήρξε επίθεση ομάδας φασιστών με μαχαίρια σε βάρος Πακιστανών μεταναστών.

 

Οι φασίστες έχουν αποθρασυνθεί από την είσοδο των Σπαρτιατών του Κασιδιάρη στη Βουλή και την εξαγγελία συμμετοχής του ως υποψήφιου για τον Δήμο της Αθήνας. Και βέβαια από την ανοχή της κυβέρνησης και της Αστυνομίας στη δράση των φασιστών, με τους ναζί να αλωνίζουν δολοφονώντας τον Μιχάλη Κατσουρή στην Ν.Φιλαδέλφεια.

Απαιτούμε να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες δολοφονίας του Σεράζ Σιάζ, να μην υπάρχει καμία συγκάλυψη από την ΕΛΑΣ.

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

eikona2

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια έως και 10 μόρια σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Πελοποννήσου στη σχολική ψυχολογία και στην ειδική αγωγή

Η έναρξη των μαθημάτων του επόμενου κύκλου είναι 17 Μαΐου 2024.

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

ναουσα

Σοκ στη Νάουσα: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή ενώ έκαναν ιππασία (Video)

Ο διευθυντής του Γυμνασίου κατήγγειλε τον 59χρονο ιδιοκτήτη του στάβλου

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

ρεντη document

Ο Μητσοτάκης, ο Μαρινάκης και η υποτιθέμενη κάθαρση στο ποδόσφαιρο – Αυτή την Κυριακή στο Documento

Τέσσερις φορές άλλαξε η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοθετικό πλαίσιο για την οπαδική βία αλλά…