ΚΕΕΡΦΑ: Να σταματήσει η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης να πετάει στο δρόμο τα προσφυγόπουλα

Άσυλο και στέγη στα προσφυγόπουλα και στις οικογένειές τους ζητά η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή με αφορμή το εσπευσμένο κλείσιμο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ.

5b2a7c351dc5245b558b456c

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης υποστηρίζουν ότι «διευκολύνουν» τις μετεγγραφές παιδιών, την ώρα που οι οικογένειές τους ξεριζώνονται από τα σπίτια και τις πόλεις στις οποίες ζουν, που εκδιώκονται άλλη μια φορά από τις γειτονιές στις οποίες έχουν χτίσει σχέσεις και από τα σχολεία στα οποία φοιτούν. Ζητά επίσης να μπει ένα τέλος στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία πετάει πρόσφυγες στον δρόμο και να διώχνει τα παιδιά τους από τα σχολεία, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες καλούνται να εγκαταλείψουν άμεσα τα διαμερίσματα στα οποία διέμεναν.

Όλη η ανακοίνωση έχει ως εξής

 

Δεν έχει τέρμα η ρατσιστική επίθεση της κυβέρνησης του Μητσοτάκη και του Μηταράκη στους πρόσφυγες και στα προσφυγόπουλα. Όσοι επιβιώνουν από τη βαρβαρότητα των κλειστών συνόρων, των φραχτών, των επαναπροωθήσεων και των πνιγμών και καταφέρνουν να φτάσουν στην Ελλάδα, έρχονται αντιμέτωποι με ένα ρατσιστικό σύστημα που, αν δεν τους εξοντώσει, απειλεί ότι θα απελάσει ή, πρόσφατα, ότι θα τους βγάλει από τα σπίτια που τους διέθετε το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ.

Με το κλείσιμο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ πάνω από 7000 πρόσφυγες πετάγονται στο δρόμο η πιέζονται να αποδεχτούν αναγκαστικό εκτοπισμό σε στρατόπεδα-φυλακές έξω από τις πόλεις. Ταυτόχρονα πιέζουν να κλείσουν τον Ελαιώνα στην Αθήνα διακόπτοντας την πορεία ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία και την φοίτηση των παιδιών τους στα σχολεία μας.

Η κυβέρνηση κλιμακώνει την ρατσιστική εκστρατεία, στοχοποιεί τους πρόσφυγες ως υποκινούμενους από το Ερντογάν, κλείνει ασφυκτικά τα σύνορα οδηγώντας σε μαζικούς πνιγμούς στο Αιγαίο για να συσπειρώσει τους φασίστες στην δεξιά πολυκατοικία την ώρα που αντιμετωπίζει την οργή και τις απεργίες ενάντια στην ακρίβεια και τις απολύσεις.

Τις προηγούμενες μέρες ήρθε e-mail στα σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης από τη Διεύθυνση ΠΕ που ενημερώνει ότι «ολοκληρώνεται» το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. «Αυτό σημαίνει πως οι αιτούντες άσυλο/πρόσφυγες θα εγκαταλείψουν τα σπίτια στα οποία φιλοξενούνται σήμερα, θα μεταφερθούν σε άλλους τόπους διαμονής (κυρίως σε Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων) και, κατ’ επέκταση, οι μαθητές/μαθήτριες θα αλλάξουν σχολείο» αναφέρει η ενημέρωση και συνεχίζει:

«Καθώς δεν υπάρχει ενημέρωση από το ΥΜΑ για τον νέο τόπο διαμονής και για να αποφευχθούν διπλο-εγγραφές στο MySchool, αναζητήσεις μαθητών και άλλες χρονοβόρες διαδικασίες, παρακαλούμε θερμά να προβείτε σε έκδοση βεβαιώσεων φοίτησης για κάθε αιτούντα άσυλο/πρόσφυγα μαθητή και μαθήτριά σας και να τη δώσετε στους γονείς/κηδεμόνες ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία μετεγγραφής στο νέο σχολείο. Εξ όσων γνωρίζουμε η μετακίνηση του πληθυσμού θα γίνει από τις 21/10 έως τις 15/11 για αυτό και σας παρακαλούμε να φροντίσετε το συντομότερο για την έκδοσή τους».

Μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση ο κυνισμός με τον οποίο το κράτος σε κάθε του επίσημη έκφανση αντιμετωπίζει τις βίαιες εξώσεις των προσφύγων. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης που προσπαθούν να επιβάλουν στους εκπαιδευτικούς την Αξιολόγηση της Κεραμέως, δε φαίνεται να δίνουν δεκάρα τσακιστή για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων: το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα απαλλαγούν από «χρονοβόρες διαδικασίες».

Αποτελεί ύβρη η δήλωση για «διευκόλυνση» της μετεγγραφής τους την ώρα που τα προσφυγόπουλα και οι οικογένειές τους ξεριζώνονται από τα σπίτια και τις πόλεις στις οποίες ζουν, την ώρα που εκδιώκονται άλλη μια φορά από τις γειτονιές στις οποίες έχουν χτίσει σχέσεις και από τα σχολεία στα οποία φοιτούν, όπου οι εκπαιδευτικοί τους δίνουν καθημερινά μάχες για να τα εντάξουν κοινωνικά και μαθησιακά στις τάξεις του δημόσιου σχολείου.

Ως δίκτυο εκπαιδευτικών της ΚΕΕΡΦΑ απαιτούμε να σταματήσουν οι διωγμοί των προσφύγων σε όλα τα επίπεδα (από τα pushbacks μέχρι τις εξώσεις), να πάρουν άσυλο οι πρόσφυγες και χαρτιά οι μετανάστες, να εγκατασταθούν μόνιμα με κρατική χρηματοδότηση σε σπίτια μέσα στους αστικούς ιστούς, να μην κλείσει η δομή προσφύγων του Ελαιώνα αλλά να βελτιωθεί και να φοιτούν όλα τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της γειτονιάς τους.

Ο αγώνας μας για ένα σχολείο για όλους έρχεται σε κόντρα με τις ονειρώξεις της Κυβέρνησης για ένα σχολείο για λίγους και εκλεκτούς. Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά της τάξης μας και μαζί τους θα δώσουμε τη μάχη της υπεράσπισης του δικαιώματός τους να μένουν στις γειτονιές μας και να συνεχίσουν να φοιτούν στα σχολεία μας. Σε συνέχεια του μεγάλου αντιπολεμικού και αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου της 19 Μάρτη, ζητάμε να ανοίξουν τα σύνορα, δηλώνουμε ότι ΟΛΟΙ οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι και ότι τα σχολεία μας χωράνε ΟΛΑ τα προσφυγόπουλα.

Οι διεκδικήσεις μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού είναι αυτές που θα προστατέψουν το δικαίωμα των προσφυγόπουλων σε σχολεία που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους, οι οποίες ταυτίζονται με τις ανάγκες όλων των παιδιών που στιβάζονται σε 25άρια τμήματα.
Καλούμε την ΔΟΕ, την ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ να μπουν μπροστά για δώσουμε την μάχη υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων και των παιδιών τους, να δώσουμε δυναμικό παρών μαζί με τους πρόσφυγες από τα στρατόπεδα και τα σπίτια στις πόλεις στην Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη.

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Joel Embiid speaks on eye injury being diagnosed as Bells Palsy 0 4 screenshot

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Το τι περνάει τον τελευταίον καιρό αποκάλυψε ο μπασκετμπολίστας Τζοέλ Εμπίντ

Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών -«Δεν φοβάμαι τίποτα» λέει

PATRA GRAFEIO pritanis

Φοιτητές κρατούν εγκλωβισμένο στο γραφείο του τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών -«Δεν φοβάμαι τίποτα» λέει

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών υποστήριξε μέσω ανάρτησής του στο Facebook ότι παραμένει αποκλεισμένος και…