ΚΕΕΡΦΑ: Η ρατσιστική διαπόμπευση από τον ιατροδικαστή σε βάρος της οικογένειας Σύρων που έχασαν το παιδί τους να μην μείνει ατιμώρητη

Ανακοίνωση εξέδωσε η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασισική Απειλή με αφορμή την υπόθεση του θανάτου του 11 μηνών μωρού από τη Συρία και την αρχική εκτίμηση του ιατροδικαστή ότι το μωρό κακοποιήθηκε από τους γονείς του.

NewsRoom 19/02/2020 | 21:17

Συγκεκριμένα αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ:

«Στη φρίκη της οικογένειας από την Συρία που έχασε το ενδεκάμηνο παιδί της στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ήρθε να προστεθεί και ο ρατσιστικός εξευτελισμός από ιατροδικαστή για την δήθεν σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού. Αυτή η «επιστημονική» εκτίμηση του ιατροδικαστή έγινε όπλο στο στόμα κάθε ρατσιστή και νεοναζί που άρχισε να χύνει ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων. Την σκυτάλη πήρε η ΕΛΑΣ, έγινε και προσαγωγή και ανάκριση επιτείνοντας τον πόνο των γονέων. Στη πράξη πατέρας και μητέρα με τα παιδιά τους βρίσκονται ακόμη υπό αστυνομική επιτήρηση στο νοσοκομείο!

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να μείνει ατιμώρητη αυτή η στάση του ιατροδικαστή.

Η οικογένεια του παιδιού που χάθηκε απαίτησε από τον ιατροδικαστή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για το ρατσιστικό ατόπημα του. Οι τηλεδίκες των καναλιών πήραν και έδωσαν σε ρατσιστική υστερία. Δημοσιογράφοι σαν τον Παπαδάκη του ANT-1 ζήτησαν συγγνώμη, όμως έδωσαν την δυνατότητα στον ιατροδικαστή να διαπομπεύσει την οικογένεια των προσφύγων χωρίς να του ζητήσουν να αναφερθεί στα συμπεράσματα που κατέγραψε στην έκθεση του. Άλλωστε δεν την είχε ολοκληρώσει!

Η πραγματικότητα είναι ότι το αδικοχαμένο προσφυγόπουλο έφυγε για την ζωή χωρίς να είχε την απαιτούμενη περίθαλψη για τα προβλήματα υγείας που είχε, με την μητέρα του να προσπαθεί να του παρέχει θεραπεία, χωρίς να έχει τις απαραίτητες γνώσεις.

Το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού είναι ένα καίριο νοσοκομείο για τα παιδιά. Χρειάζεται εκατοντάδες προσλήψεις προσωπικού για να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειών με παιδιά. Μόνο χάριν στην αυτοθυσία του προσωπικού στέκεται όρθιο και προσπαθεί να καλύψει όλους.

Χρειάζεται να βάλουμε τέλος στις πολιτικές της κυβέρνησης, τις πολιτικές του ρατσισμού που μαντρώνουν τους πρόσφυγες σε Μόριες και Αμυγδαλέζες για να αποπροσανατολίσουν από τις πολιτικές των περικοπών στην δημόσια υγεία και παιδεία, που σφαγιάζει την κοινωνική ασφάλιση.

Απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι οι πρόσφυγες γονείς και τα παιδιά τους και να τιμωρηθεί ο ιατροδικαστής για την αθλιότητα της διαπόμπευσης σε βάρος τους.

Διεκδικούμε τα νοσοκομεία μας να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό για να προφέρουν τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη κάθε παιδί, ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκεία και χρώματος του δέρματος».