ΚΕΕΡΦΑ: Φασιστική επίθεση κατά μετανάστη ντελιβερά στον Άγιο Παύλο

Θύμα άγριας φασιστικής επίθεσης έπεσε 45χρονος μετανάστης στην πλατεία Αγίου Παύλου, στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, όπως καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ με ανάρτησή της στο Facebook.

305200953 8495532673805298 3704029119475232550 n

Φασιστική επίθεση κατά μετανάστη ντελιβερά στην πλατεία Αγίου Παύλου, στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοια, καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ.

Σύμφωνα με την καταγγελία όλα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου όταν ο Μαλίκ Αλί, ντελιβεράς της WOLT, ο οποίος βρισκόταν σπίτι του με αναρρωτική άδεια από ατύχημα στη δουλειά, βγήκε για να πάρει αναψυκτικά από περίπτερο στην Πλατεία Αγίου Παύλου.

Στην Οδό Χίου, στο ύψος της πλατείας, ομάδα τεσσάρων ατόμων με μηχανάκια κινήθηκαν επιθετικά προς το μέρος του, με δύο άτομα να παίρνουν ρόπαλα.

Του φώναξε ένας: «Τι γυρεύεις εδώ; Σήκω φύγε». Τότε, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το θύμα, άρχισαν να τον χτυπάνε σαν αγέλη, καταφέροντας του δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι, ρίχνοντας τον κάτω και κλωτσώντας τον στα χέρια, την πλάτη και τα πόδια. Όταν τον χτύπαγαν ένας φώναξε: «Μαλάκα μαύρε, θα σε γ@μήσουμε».

Ο 45χρονος κατέληξε με δώδεκα ράμματα στο κεφάλι και πολλαπλά τραύματα στο σώμα.

Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ η αστυνομία έφτασε στο σημείο σε ελάχιστο χρόνο, καθώς όπως είπε κάποιος παρευρισκόμενος στον Μαλίκ Αλί οι ίδιοι μαζί με άλλους είχαν επιτεθεί λίγο πριν σε μετανάστες από το Μπαγκλαντές που κάθονταν σε μίνι μάρκετ.

Η αστυνομία βρήκε τον αιμόφυρτο Μαλίκ Αλί ο οποίος αμέσως υπέδειξε τους δράστες που βρίσκονταν εκεί και επέμενε να συλληφθούν. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τόσο το θύμα όσο και τους δράστες, τους οποίους συνόδευσαν με τη μηχανή τους στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.

Σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ «εκεί ο Μαλίκ Αλι ζήτησε να γίνει μήνυση ενώ οι αστυνομικοί του υποδείκνυαν να μην προχωρήσει σε αυτό γιατί και οι άλλοι θα του έκαναν μήνυση… Του υπέδειξαν να έρθει την επόμενη μέρα το πρωί».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Η Αστυνομία άφησε δράστες και θύμα να φεύγουν την ίδια ώρα. Ο Μαλίκ Αλί έφυγε αλλά επέστρεψε ξανά στο ΑΤ Ομονοίας καθώς αντιλήφθηκε αρκετά κοντά παρουσία φασιστών. Ζήτησε στο ΑΤ να κληθεί ασθενοφόρο για να τον πάει στο νοσοκομείο αφού το αίμα έτρεχε ασταμάτητα. Γιατί δεν το είχαν πράξει αυτό άραγε πιο πριν; Απλά, επιδίωκαν να λήξει το περιστατικό με μια ψεύτικη συγγνώμη των φασιστών την οποία δεν δέχονταν ο Μαλίκ Αλί…

Την επομένη, επισκέφθηκε το πρωί το ΑΤ Ομονοίας και όταν δήλωσε ότι θέλει να κάνει μήνυση του ζήτησαν να έρθει ξανά στις 10μμ το βράδυ…για να βρει τον ίδιο αστυνομικό που είχε πάρει τις καταθέσεις!!!»

Κατόπιν αυτών η ΚΕΕΡΦΑ καταγγέλλει κάλυψη της ΕΛΑΣ του Θεοδωρικάκου στους φασίστες. Και αυτό γιατί, όπως τονίζει, ο δικηγόρος επισκέφθηκε στις 3μμ το ΑΤ Ομόνοιας ζητώντας να του δοθεί το απόσπασμα από το βιβλίο συμβάντων ώστε να γίνει σήμερα μήνυση κατά των φασιστών (με τα ονόματα τους) και η απάντηση ήταν θα το πάρετε σε 10 μέρες!!! «Η συνεργασία φασιστών ΕΛΑΣ αναβιώνει», σημειώνει.

Μάλιστα, και ο αδελφός του Μαλίκ είχε πέσει θύμα των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής, το 2012, στην ίδια περιοχή.

Με παρέμβαση δικηγόρου ο Μαλίκ Αλί θα καταθέσει μήνυση στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας.

«Είναι ώρα να βάλουμε φρένο στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Θα δώσουμε την απάντηση μας με την κλιμάκωση των αγώνων. Την Πέμπτη 8/9 στις 6 μμ στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην πύλη της δομής του Ελαιώνα, για να μην θρηνήσουμε ξανά νεκρούς πρόσφυγες, για να μην κλείσει η δομή του Ελαιώνα. Την Κυριακή 18/9, στις 5.30 μμ στο μνημείο του Παύλου Φύσσα και την Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη 8.30πμ στο Εφετείο όπου συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, για να μείνουν για πάντα στη φυλακή οι δολοφόνοι και να μην δούμε ξανά στο δρόμο φασίστες δολοφόνους» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.

Του φώναξε ένας: «Τι γυρεύεις εδώ; Σήκω φύγε». Τότε, σύμφωνα με

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

ΤΕΜΠΗ Ατυ

Εισαγγελέας για Τέμπη: Σε 20 μέρες να έχετε βρει ποιοι ξεμπάζωσαν και κατέστρεψαν αποδεικτικό υλικό ενώ υπήρχαν αγνοούμενοι

Η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας «βάζει στην θέση της» την εισαγγελέα Ειρήνη Κεχαγιά και διατάσσει την…

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…