«Καζάνι που βράζει» η Θεσσαλονίκη για το «Makedonian Pride»

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η εκδήλωση «Makedonian Pride» του ακροδεξιού «Ιερού Λόχου», σήμερα στις 5 μ.μ. στην Καλαμαριά.

4348738 0

Η εκδήλωση ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στο πρώην Στρατόπεδο Κόδρα, στην Καλαμαριά, προκαλώντας την αντίδραση του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου.

Με ανακοίνωση του, ωστόσο ο Ιερός Λόχος τονίζει η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί κανονικά σήμερα στις 17.00, ωστόσο υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνει στο πρώην Στρατόπεδο Κοδρα αλλά σε κάποιον άλλο χώρο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα όπως αναφέρει οι πιθανότητες να αλλάξει το μέρος διεξαγωγής είναι μοιρασμένες.

Όπως σημειώνει ο Ιερός Λόχος το τελικό σημείο διεξαγωγής θα ανακοινώσει σήμερα Κυριακή περίπου στις 14.00 το μεσημέρι.

Η αντίδραση των κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς  

Μέλη του ΠΑΜΕ κάνουν ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να σταθούν στο πλευρό τους προκειμένου να εκφράσουν την διαφωνία τους για το «Makedonian Pride». Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 14:00 το μεσημέρι στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς.

Την ίδια ώρα, το αριστερό ριζοσπαστικό σχήμα «Η Πόλη Ανάποδα» καλεί του πολίτες να εναντιωθούν και αυτοί στην συγκεκριμένη εκδήλωση, στις 17:00 στο δημαρχείο της Καλαμαριάς.

Μάλιστα, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι: «Η φασιστική ομάδα «Ιερός Λόχος» θέλει να οργανώσει στο πρώην στρατόπεδο Κόδρα μια φιέστα μίσους που την ονομάζει «Makedonian pride». Με αυτόν τον τρόπο οι φασίστες θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δημόσιο χώρο, επιχειρώντας να σπείρουν το ρατσιστικό και εθνικιστικό τους δηλητήριο».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…