Καζάνι που βράζει η ΕΡΤ: Εσωτερική οδηγία Καφαράκη μετά τον σάλο με τους ΔΑΠίτες

Με εσωτερική οδηγία που προώθησε το περασμένο Σάββατο ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης, προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες για την προβολή δηλώσεων από φοιτητές της ΔΑΠ, οι οποίοι παρουσιάστηκαν στα δελτία ειδήσεων ως δήθεν ακομμάτιστοι φοιτητές που τάσσονται υπέρ της πανεπιστημιακής αστυνομίας για να επανέλθει η κανονικότητα στους ακαδημαϊκούς χώρους.

5025177 2

«Καθώς το τελευταίο διάστημα ασκείται κακόβουλη και άδικη κριτική με αφορμή παραλείψεις στα σούπερ, παρακαλώ να επισημάνετε σε όλους (αρχισυντάκτες και συντάκτες δελτίων και εκπομπών) πως όταν εμφανίζεται οποιοδήποτε στέλεχος με κομματική ιδιότητα, αυτή θα πρέπει να αναφέρεται στα σούπερ (και στα on, εφόσον πρόκειται για καλεσμένο σε εκπομπή)» σημειώνει ο κ. Καφαράκης, προκαλώντας οργή στο προσωπικό του Ραδιομεγάρου για την απροσχημάτιστη απόπειρα διάχυσης ευθυνών.

Διαβάστε την οδηγία αποκλειστικά στο documentonews.gr

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, παρουσιάστριες αλλά και λοιπά στελέχη που γνωρίζουν την ακολουθία των γεγονότων και κυρίως πώς προέκυψαν οι δηλώσεις των φοιτητών της ΔΑΠ είναι εκτός εαυτού με τους χειρισμούς της διοίκησης και του γενικού διευθυντή ενημέρωσης, τονίζοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να τους φορτώσουν τον… μουτζούρη.

Κλιμακώνεται η αντίδραση

Εκτός από το εσωτερικό μέτωπο, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, καλείται να διαχειριστεί τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μετά την ντιρεκτίβα της συγκάλυψης για τα πλάνα από το «κορονογλέντι» του πρωθυπουργού στην Ικαρία και τις φωτογραφίες του Δημήτρη Λιγνάδη με το πρωθυπουργικό ζεύγος και την υπουργό Πολιτισμού.

Διόλου τυχαίο ότι η έμμεση προειδοποίηση περί επικείμενου εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ θορύβησε τόσο αρμόδια κυβερνητικά στελέχη όσο και μέλη της διοίκησης του Ραδιομεγάρου. Συγκεκριμένα, είναι έντονος ο φόβος πως εάν η αξιωματική αντιπολίτευση ανοίξει τον χορό του αποκλεισμού, τότε ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλα κόμματα, με την κατάσταση να μοιάζει με ντόμινο. Σε κάθε περίπτωση, το πρόσωπο που βρίσκεται στο στόχαστρο των κομμάτων της αντιπολίτευσης δεν είναι άλλο απ΄ αυτό του Κ. Ζούλα εξαιτίας της θητείας στο γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, γεγονός που κρίνεται ως μελανό σημείο για τη Δημόσια Τηλεόραση.

Τούτων δοθέντων, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επιμείνει στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για διορισμό διοίκησης στη Δημόσια Τηλεόραση μέσω της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία προϋποθέτει διακομματική συναίνεση και συμφωνία.

Golden boys

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να «σηκώσει» εκ νέου το θέμα των golden boys σε ΕΡΤ και ΑΠΕ – ΜΠΕ, συνδέοντας την προκλητική ρύθμιση του νομοσχεδίου Πέτσα – Λιβάνιου με την θλιβερή κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας. «Δεν είναι δυνατόν η πλειονότητα των εργαζόμενων στην χώρα να πρέπει να επιβιώσει με 534 ευρώ και η κυβέρνηση να απελευθερώνει τους μισθούς στη διοικητική πυραμίδα της ΕΡΤ και του ΑΠΕ» σχολιάζουν και υπενθυμίζουν πως τόσο η Δημόσια Τηλεόραση όσο και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων -λίγες μέρες μετά τις εκλογές- πέρασαν υπό την εποπτεία του πρωθυπουργού.

Να σημειωθεί ότι με απόφαση του περασμένου Οκτωβρίου, το ΣτΕ είχε ξεκαθαρίσει πως φορέας ελέγχου της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης είναι «το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και όχι η Κεντρική Δημόσια Διοίκηση», με τον ΣΥΡΙΖΑ να σχολιάζει πως το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο «ξεγύμνωσε το επιτελικό κράτος και την χειραγώγηση της Ενημέρωσης».

Πηγή: documentonews.gr

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…