«Καζάνι που βράζει» η Αλβανία

Πολίτες και αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα Τίρανα σε βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια διαδήλωσης που οργάνωσε το απόγευμα του Σαββάτου η αντιπολίτευση με αίτημα την παραίτηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα. 

alb

Οι οδομαχίες και το κυνηγητό διαδηλωτών και αστυνομίας συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων πυρπολήθηκαν πολλά αυτοκίνητα. Τουλάχιστον 15 διαδηλωτές αντιμετώπισαν προβλήματα αφού εισέπνευσαν δακρυγόνα που πέταξε η αστυνομία εναντίον τους, γνωστοποίησε το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο απηύθυνε κάλεσμα για την κινητοποίηση μαζί με το κόμμα MSI. 

Το υπουργείο Εσωτερικών έκανε λόγο για πέντε τραυματίες αστυνομικούς, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες για τη σοβαρότητα των τραυμάτων τους. Ολοι τους διακομίστηκαν σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την αστυνομία.

Από την πλευρά του, ο Έντι Ράμα καταδίκασε τις βίαιες ταραχές και διατύπωσε την εκτίμηση ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν πάρει «τον δρόμο της αυτοκαταστροφής».

Η κεντροδεξιά αντιπολίτευση, που οργανώνει τις κινητοποιήσεις, έχει διαμηνύσει ότι αυτές θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν μέχρις ότου παραιτηθεί ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα και προκηρυχθούν εκλογές.