Καζάνι που βράζει η ΝΔ με Μητσοτάκη-Γεωργιάδη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε δεινή θέση έχει περιέλθει ο Άδωνις Γεωργιάδης εξαιτίας αφ’ ενός της ρητορικής του και αφ’ ετέρου της κοινοβουλευτικής συμπεριφοράς του, την οποία καυτηριάζουν πολλά στελέχη της ΝΔ, στρέφοντας συχνά τα πυρά τους και προσωπικά στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη.

58a1d6601dc524a65f8b47ed

Το κλίμα στο εσωτερικό της ΝΔ εν τω μεταξύ έχει επιδεινωθεί αισθητά εξαιτίας των τελευταίων αποκαλύψεων του Documento για το πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη και την offshore εταιρία την οποία, όπως παραδέχθηκε η ίδια η ΝΔ, έχει στην κατοχή της, αλλά και του γεγονότος ότι ο αντιπρόεδρος του κόμματος ζητάει ανοικτά να μην κλείσει η αξιολόγηση και να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Τα δύο αυτά ζητήματα καίνε την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία έχει να αντιμετωπίσει τις ζυμώσεις των βουλευτών της που αντιδρούν πλέον δημόσια. Ενδεικτικά είναι εξάλλου τα παραδείγματα δύο ιστορικών στελεχών της παράταξης, του Γιώργου Βλάχου οποίος εκλέγεται συνεχώς από το 2000 και του Νικήτα Κακλαμάνη οι οποίοι δήλωσαν αντίθετοι με τις δηλώσεις Γεωργιάδη για την αξιολόγηση αδειάζοντας όχι μόνο τον αντιπρόεδρο τους, αλλά και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος χρεώνεται την επιλογή Γεωργιάδη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν είναι βεβαίως η πρώτη φορά που το τελευταίο διάστημα μπαίνει στο στόχαστρο των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως του ασκήθηκε σκληρή κριτική με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για λογαριασμό του Θέμου Αναστασιάδη μέσω της οποίας προσπαθούσε ουσιαστικά να ποινικοποιήσει τη δημοσιογραφική έρευνα του Documento και να αμφισβητήσει, δίχως προφανώς να γνωρίζει ή να ενδιαφέρεται να μάθει τις λεπτομέρειες μιας όζουσας υπόθεσης, τα στοιχεία του ρεπορτάζ.

Η ρητορική και η γενικότερη συμπεριφορά του κ. Γεωργιάδη πάντως δεν είναι το μοναδικό «αγκάθι» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ηγετική ομάδα της Πειραιώς. Εκείνο που σε πρώτη φάση καλούνται να αντιμετωπίσουν είναι οι αντιδράσεις για τις αποκαλύψεις αναφορικά με τη σύζυγό του προέδρου του κόμματος. Στο Μοσχάτο είναι εμφανώς δυσαρεστημένοι από τη γενικότερη αντιμετώπιση του θέματος, συχνά δε εκφράζουν απορία για το γεγονός ότι το πολιτικό κόστος αναλαμβάνει το κόμμα στο σύνολό του και όχι ο αρχηγός όπως θα όφειλε. Επιπλέον, πολλοί είναι εκείνοι που διερωτώνται γιατί εφ’ όσον δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, όπως ισχυρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν δημοσιοποιεί το πόθεν έσχες της συζύγου του ώστε να τελειώσει η όποια παραφιλολογία.

Σε κάθε περίπτωση, η ΝΔ εμφανίζεται, παρά την εικόνα συνοχής που προσπαθεί να βγάλει προς τα έξω, διχασμένη με τα κονταροχτυπήματα μεταξύ των στελεχών της να παίρνουν συχνά διαστάσεις ακόμη και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χαρακτηριστικό αυτού είναι το γεγονός ότι από το Σάββατο, όταν ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος «άδειασε» τον Άδωνη Γεωργιάδη, πολλοί πολιτικοί φίλοι του αντιπροέδρου της ΝΔ ζήτησαν τη διαγραφή του απαιτώντας ουσιαστικά από τον Μητσοτάκη να αποβάλλει από το κόμμα όλα εκείνα τα στοιχεία που προσπαθούν να διατηρήσουν χαμηλότερο προφίλ σε σχέση με την αξιολόγηση, το ενδεχόμενο των εκλογών και τις αποκαλύψεις για τον πρόεδρο του κόμματος.

Παρακολουθήστε το μεγαλοπρεπές «άδειασμα» που επεφύλασσαν στον Άδωνη Γεωργιάδη, Βλάχος και Κακλαμάνης



Μουντιάλ 2026: Ο Economist ανέλυσε τους εθνικούς ύμνους – Ποιες χώρες «κουβαλούν» πόλεμο και μίσος

mundial

Μουντιάλ 2026: Ο Economist ανέλυσε τους εθνικούς ύμνους – Ποιες χώρες «κουβαλούν» πόλεμο και μίσος

Μία εντυπωσιακή ανάλυση των στίχων των εθνικών ύμνων των ομάδων, χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

Γυναικοκτονία Δράμα: Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση για την δολοφονία της 45χρονης

maxairi 1

Γυναικοκτονία Δράμα: Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση για την δολοφονία της 45χρονης

Νέα στοιχεία για τη γυναικοκτονία στη Δράμα αποκαλύπτει η ιατροδικαστική έκθεση, ρίχνοντας φως στις συνθήκες…

Οι Προτάσεις μας

Αργεντινή: Πέθανε η Τάτι Αλμέιδα, σπουδαία μορφή των Μητέρων της Πλατείας Μαΐου – Δεν βρήκε ποτέ τον γιο της

AP24084698259161

Αργεντινή: Πέθανε η Τάτι Αλμέιδα, σπουδαία μορφή των Μητέρων της Πλατείας Μαΐου – Δεν βρήκε ποτέ τον γιο της

Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε η οργάνωση, αποτίοντας φόρο τιμής στη μακρόχρονη προσφορά και…

Νέα επίθεση του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον Τραμπ: «Ρατσιστής, μισογύνης και ξενοφοβικός τύραννος»

AP25133655127855 e1781525624673

Νέα επίθεση του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον Τραμπ: «Ρατσιστής, μισογύνης και ξενοφοβικός τύραννος»

Αναφερόμενος στον Τραμπ, ο Ντε Νίρο επικαλέστηκε πρόσφατες δηλώσεις του και κάλεσε το κοινό να…

Υποδιοικήτης Μάρκος: «Το σημαντικότερο γεγονός του Μουντιάλ δεν θα συμβεί στα στάδια, αλλά στους δρόμους»

AP 97011102197αα 0

Υποδιοικήτης Μάρκος: «Το σημαντικότερο γεγονός του Μουντιάλ δεν θα συμβεί στα στάδια, αλλά στους δρόμους»

Ο Εθνικός Στρατός Απελευθέρωσης των Ζαπατίστας (EZLN) και συγκεκριμένα ο Υποδιοικητής Μάρκος, μέσω επιστολής, άσκησε…

Σχετικά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαρίδης: Επείγει μια «κοινή πολιτική έκφραση της Αριστεράς στις εκλογές το επόμενο διάστημα»

6954810

Σακελλαρίδης: Επείγει μια «κοινή πολιτική έκφραση της Αριστεράς στις εκλογές το επόμενο διάστημα»

Αν και επισημαίνει ότι διαχώρισε τη θέση του το 2015, ο γραμματέας της Νέας Αριστεράς…

Γυναικοκτονίες: Πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για το θεσμικό πλαίσιο με αφορμή την υπόθεση της Δράμας

Γυναικοκτονίες

Γυναικοκτονίες: Πολιτική αντιπαράθεση στη Βουλή για το θεσμικό πλαίσιο με αφορμή την υπόθεση της Δράμας

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε εκ νέου το αίτημα της αντιπολίτευσης για νομική κατοχύρωση του…

Νέα Αριστερά για φυλάκιση Γιωτόπουλου: «Ο νομικός πολιτισμός μας δεν πρέπει να συνεχίσει να διολισθαίνει στον ποινικό λαϊκισμό»

Νέα Αριστερά

Νέα Αριστερά για φυλάκιση Γιωτόπουλου: «Ο νομικός πολιτισμός μας δεν πρέπει να συνεχίσει να διολισθαίνει στον ποινικό λαϊκισμό»

Η ανακοίνωση καταλήγει λέγοντας: «Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Και ο νομικός πολιτισμός μας δεν πρέπει…

Ανδρουλάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι αν η χώρα θα αποκτήσει κουλτούρα διακυβέρνησης»

6570447

Ανδρουλάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι αν η χώρα θα αποκτήσει κουλτούρα διακυβέρνησης»

Κατά την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε στις πρόσφατες εκθέσεις των Ενρίκο Λέτα και Μάριο Ντράγκι, υπογραμμίζοντας…