Καζάνι που βράζει η Γαλλία – Καθημερινές διαδηλώσεις για τα εργασιακά (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Σε απεργιακό πυρετό βρίσκεται η Γαλλία με χιλιάδες διαδηλωτές να πραγματοποιούν καθημερινά κινητοποιήσεις με στόχο να αναγκάσουν τον Φρανσουά Ολάντ να πάρει πίσω το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις.

573c7f1f1dc5249c5c8b4c14

Ο γάλλος πρόεδρος, παρά το γεγονός ότι η δημοτικότητά του έχει κατακρημνιστεί, επεισόδια αμαυρώνουν τις κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την χώρα και ένα μέτωπο «αντίστασης» έχει γεννηθεί στους κόλπους του ίδιου του στρατοπέδου, των Σοσιαλιστών διαβεβαίωσε ότι δεν θα απαρνηθεί το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιό του επιδεικνύοντας έντονη αγωνιστική διάθεση 11 μήνες πριν από το τέλος της θητείας του.

«Δεν θα ενδώσω, διότι υπήρξαν πολλές κυβερνήσεις που ενέδωσαν» προειδοποίησε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους σε μια ομιλία του με “άρωμα” προεκλογικής περιόδου.

Αυτός ο νόμος «θα περάσει επειδή έχει συζητηθεί, έχει τροποποιηθεί» υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1, όπου επίσης διαβεβαίωσε ότι έχει τη στήριξη των συνδικαλιστικών ενώσεων που τάσσονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και μιας πλειοψηφίας των Σοσιαλιστών βουλευτών.

Το καθημερινό σκηνικό στους γαλλικούς δρόμους έχει παραμείνει ίδιο εδώ και δυο μήνες περίπου. Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Την Τετάρτη, ένα περιπολικό της αστυνομίας πυρπολήθηκε από διαδηλωτές και δύο αστυνομικοί έσπευσαν να βγουν απ’ αυτό κοντά στην πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι, στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης εναντίον της αστυνομικής βίας η οποία είχε απαγορευθεί, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου AFP.

Λίγο νωρίτερα, οι δυνάμεις της τάξης είχαν απωθήσει από την πλατεία κάνοντας χρήση δακρυγόνων περίπου 300 αντιδιαδηλωτές που φώναζαν «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» και «όλος ο κόσμος απεχθάνεται την αστυνομία».

Στην πλατεία της Δημοκρατίας πραγματοποιούνταν εκείνη την ώρα μια συγκέντρωση συνδικάτων των αστυνομικών για να καταγγείλουν «το μίσος εναντίον των αστυνομικών».

Οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν τις περισσότερες φορές με χρήση δακρυγόνων στις ρίψεις αντικειμένων από τους διαδηλωτές.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια πως ελλείψει της απαραίτητης πλειοψηφίας, η κυβέρνησή του Ολάντ προσέφυγε την περασμένη εβδομάδα σε ένα συνταγματικό «όπλο» για να διασφαλίσει την έγκριση του νομοσχεδίου σε πρώτη ανάγνωση χωρίς την ψήφο των βουλευτών. Η απόφαση αυτή δεν έβαλε τέλος στις διαμαρτυρίες και σήμερα οι πολίτες κατέκλυσαν εκ νέου τους δρόμους εγκαινιάζοντας μια νέα εβδομάδα κινητοποιήσεων.

Στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά) διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον του πολιτικού γραφείου ενός Σοσιαλιστή, ενώ στη Νάντη (δυτικά) οι δυνάμεις επιβολής της τάξης απώθησαν το πλήθος κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση.

Απεργίες έχουν εξαγγελθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς για ολόκληρη την εβδομάδα.

«Όταν δεν μας ακούνε, πρέπει να τους κάνεις να σε ακούνε» δήλωσε ο Φιλίπ Μαρτινέζ, ο επικεφαλής του συνδικάτου CGT.

 


Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

γρίπη ιός

Γρίπη των πτηνών: Συναγερμός από τον ΠΟΥ για κίνδυνο εξάπλωσης στους ανθρώπους

Οι αγελάδες και οι κατσίκες εντάχθηκαν στον κατάλογο των ειδών που επλήγησαν τον περασμένο μήνα…

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

AP - Ζελένσκι

Ουκρανία: Συνελήφθη Πολωνός που συνεργαζόταν με τη Ρωσία για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Ο ύποπτος φέρεται να δήλωσε στην πολωνική εισαγγελία ότι είχε αναλάβει την αποστολή να συλλέξει…

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…